петък, 14 януари 2011 г.

Специално Репресивно Средство

Къде живее Б.Б.?
Кога ще се сдобием с Полиция на мисълта?
Велислава Дърева 
Е-хей! Върнахме се, братя и сестри! Върнахме се в 1984-а!
Каква неописуема радост за милиционерската душа!
Какво тържество за Б.Б., за Неговото милиционерско мировъзрение, както и за прилежащите Му (в смисъл на полегнали Тудори) вицепремиери, министри, зам. министри, шефове на агенции, дирекции, отдели и направления, депутати, кметове, областни управители и прочее управляващ елит от милиционерски тип!
Крайно време беше!
„Понеже, изръмжа Б.Б., в България демокрацията вече толкова над нормалното се е развила”, тъй се е разхайтила, разпасала и разпищолила, чак мотовилите й стърчат извън допустимите очертания на черджето, че някой трябваше да развърти гегата, да пусне насреща й българското овчарско куче, па да я завърне таз разглезена, разблудна овца в милиционерската кошара!
СРС-то е Специално Репресивно Средство за дискредитиране, опозоряване, манипулиране, шантаж, издевателство, сплашване и подчинение – на „своите” и на „вразите”, на лекарите в Горна Оряховица и на министрите, на опозицията и на президента, на всеки отделен гражданин и на цялото общество. 
СРС-то е най-прекият път до ухото на Б.Б.; сертификат с подписа на Б.Б. за чисто криминало минало, настояще и бъдеще на Неговите министри; страхотен държавнически финт, чрез който Б.Б. пази достойнството на Своите министри. На които Б.Б. заповяда „Мразете се!” и те изпаднаха в делириум ненавистикус (щото тяхната взаимна омраза „носи приходи в държавната хазна” според Б.Б.); после им рече „Обичайте се!” и те позираха ухилени като пияни сватбари (въпреки загубите за държавната хазна).
Б.Б. извести Своите министри, че ще ги подслушва непрекъснато. Обвини ги публично, че са извършили или са на път да извършат тежки умишлени престъпления, за които наказанието е над 5 години затвор. Защото само в такива случаи законът (к`ъв закон!) разрешава използване на СРС. Така Б.Б. обяви цялото Си правителство за една шайка престъпници, които неизвестно защо безчинстват на свобода, вместо да пребивават, където им е мястото. А предводител на тази престъпна шайка е самият Той, недосегаемият Б.Б.    
Ей така разбира Б.Б. „нормалната” демокрация” – като масово подслушване, слухтене, душене, дебнене, страх, интригантство, доносителство и параноя. Това истеризира обществото. И го развращава. Държи го в страх и подчинение.
Това може и да задоволява по някакъв начин потребността на Б.Б. все пак да общува с някого (макар и странно, едностранно и перверзно), понеже, клетият, седи сам-самин - като куче пред телевизор. Но има едни 100 милиона за харчене – толкова е бюджетът за подслушване. А Българската академия на науките плаче за някакви жалки 15 милиона! Третото ухо на жицата е 6, 66 пъти по-ценно от науката. Според премиерския ценоразпис на ценностите.
Това, което наблюдаваме някак отстрани, това, над което хихикаме някак нечестиво, цялата тази отврат, от която вони на повръщано и на помийна яма, това е не само узаконено беззаконие.
Това е блудство с Конституцията, с демокрацията, с правата на човека и гражданина. Все глезотии и лигавщини, за които на Б.Б му е през рамката на дамското колело.
Това е апотеозът на Неговото светоусещане, апогеят на Неговото разбиране що е управление, триумфът на Неговото вътрешно убеждение, че Той трябва да контролира всичко и всеки; че Неговото зорко око трябва да следи всеки твой жест и телодвижение; че Неговото будно ухо трябва да чува всяка твоя дума; че Той трябва да долавя, разконспирира, осъжда и наказва всяка твоя мисъл; че всяка твоя мисъл е престъпна по презумпция, изначално саботьорска, несъмнено вражеска и дълбоко враждебна спрямо Него и Неговата абсолютна, безразделна власт; че – най-сетне - Той е длъжен, за благото на народ и Отечество, да създаде една работеща, строга и свирепа Полиция на мисълта, която да залавя всеки враг на мислопрестъплението.
Защото ние може и да живеем в 2011-а, обаче Той живее в „1984”, в зловещия свят на Оруел. Където Министерството на любовта отговаря за омразата, насилието и беззаконието, а официално – за реда и сигурността в държавата. Където най-страшна е Полицията на мисълта. Където върховното престъпление е мислопрестъплението.
Защото всяка мисъл е престъпление в царството на безмислието.

14-ти Януари 2011; прочитания: 800; коментари: 1
Петък, 14-ти Януари 2011
IRONIC90: :) Бих добавил и "451*по Фаренхайт" където горяха книги, защото "безпокояли" хората и ги правели "нещастни". О, юруде, защо се гордееш с факта че си заковял простак ?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар