четвъртък, 4 август 2011 г.

Записки по маншетите. Дефиницията на Tzv.


Тя дава отговор на въпроса "Що е ефективно правосъдие?"
Велислава Дърева


“Завидях на колегата. Преди 2-3 години са имали 5000 затворника, а в момента имат 24 000, което означава, че имат изключително ефективно правораздаване.” Това стенание се откърти от сърцето на Tzv. след среща с грузинския вътрешен министър и разкри неговите високонаучни и дълбокомъдри възгледи на тема “Що е ефективно правосъдие?”.
Отговорът на този сакрален въпрос е в “Дефиницията на Tzv.”: Ефективно правосъдие е това, което признава, спазва, следва и съблюдава само един принцип “Всички в затвора!”. Което признава и произнася само осъдителни присъди. Което не признава, не познава, не произнася и не допуска оправдателни, нито дори условни присъди. Което не допуска и в сънищата си съществуването на честни, почтени и невинни граждани, обвинени несправедливо, както и на граждани, обект на клевета или на политическа разправа. Според което всички са виновни за всичко, въпреки и независимо от доказателствата за тяхната невинност. Според което и пред което всички граждани са най-долни, презрени и гнусни престъпници – по рождение.

За да бъде едно правосъдие ефективно, е необходимо:

1. Правото на защита да бъде премахнато като неоправдан лукс и каприз, адвокатската професия да бъде забранена като занимание непочтено, недостойно и престъпно, а българските адвокати (12 000) да бъдат заточени в Сибир, Диарбекир, Белене, Ловеч или Гуантанамо (по избор). Така грузинската мечта на Tzv. ще се сбъдне барем наполовина.
2. Да отпадне излишното моткане и разтакаване по събирането на каквито и да било доказателства, защото те са ненужни (с изключение на фабрикуваните).
3. Правосъдната система да включва само полицията и прокуратурата, а съдилищата да бъдат реформирани и заменени с чрезвичайки (ЧК), трибунали и/или конвент.
4. Присъдите да бъдат произнасяни преди, независимо и въпреки съда, през медиите, от парламентарната трибуна, чрез драматична рецитация на СРС-та, а най-добре – незабавно и зрелищно, в момента на ареста.
5. Темида да бъде изобличена, опозорена и арестувана, везните й – строшени публично и за назидание, а нейния храм да бъде сринат като незаконна барака (може и барбекю).

Едва тогава Tzv. ще “превърти Рубикона”, ще възседне жребия като жребец и ще въдвори ефективното правосъдие по българските земи. Най-сетне.
argumenti-bg.com, 24 март 2011


georgi — 08.05.2011 17:55
velislava, HORATA gi e strah da komentirat vlasta, tova e














Няма коментари:

Публикуване на коментар