четвъртък, 4 август 2011 г.

Възгледите на чипса


Има ли право опозицията, която и да е тя, да протестира и изобщо да съществува? НЕ, казват медиите укоризнено, полегнали на г-н Картоф

Велислава Дърева

“Нема такава държава, нема такъв картоф!” – извика издевателски левицата оня ден, дръпна серия непочтителни речи срещу властта (които речи, според българските медии, докарали до припадък двама митингуващи), наду подигравчийски пискуни, вувузели и дудуци (а една газета написа с най-жълтия си кольор “Сергей сваля Бойко със свирки”), и накрая, в недопустимо добро настроение, тропна хорце на площада. Този път медиите пропуснаха само сюжета “алчни старци изпълзяха на припек”.

Наистина! “Нема такава държава!”
Където медиите любят властта тъй сладострастно, самоубийствено и наркотично, а тя, властта, им се отблагодарява с всекидневно унижение, цензура, презрение и диктат.
Където медиите са верните кучета-пазачи на властта, за да я разкъсат, сдъвчат и изплюят, когато вече не е власт.
Където според медиите правата на властта са божествени и неоспорими, а човекът и гражданинът имат луксозното право да бъдат изядени на части или наведнъж (в зависимост от апетита на властта).
Където медиите ревностно обслужват и обгрижват властта, и с драматично-осъдителен тон задават потресителния въпрос “Има ли право БСП да протестира?”.

Сиреч:

Има ли право левицата на протестира?
Има ли право опозицията (която и да е тя) да протестира?
Има ли право опозицията (която и да е тя) да съществува изобщо?
Има ли право българският гражданин да протестира, да защитава своите интереси, да отстоява своите права?

Укоризнената поза на медиите предполага, изисква, внушава и възпитава най-порочния отговор на всички тези въпроси – НЕ! И това – 21 години след 10 ноември!


Според медиите, според икономическите интереси на политиката зад тях, според политическите амбиции на парите зад тях, опозицията (която и да е тя) и всеки отделен гражданин няма право да диша и мърда, нито да говори, дори шепнешком, камо ли да протестира, па и хоро да играе. Защото самото съществуване на граждански добродетели, на опозиция (която и да е тя) е грозна провокация срещу властта (която и да е тя), тежко умишлено престъпление срещу властта (която и да е тя) и несъмнен терористичен акт срещу властта (която и да е тя).

А медиите, те какво? Прехласнати по г-н Картоф (и по всеки пореден властник), се държат като един чипс. И абдикират от своето право, задължение и мисия, от своята “най-първа длъжност” (Христо Ботев) – да представят “народното ни мнение пред света” (Васил Левски) и да бъдат “истинският, постоянно действащият парламент на България” (Йосиф Хербст).
Да бъдат опозиция на властта. Която и да е тя.


argumenti-bg.com,1 април 2011,Comments (13)


кококо — 03.04.2011 7:52
Имаше едно филмче, в което магьосницата искаше просто да я забелязват. А Мерилин и каза, че нея вече я няма. Не я забелязват. Е, представете си за миг, че нашите медийки престанат да забелязват променящите се простотии на някои хорица от властта. Разсърдил се. Добре. Не ти коментирам изказването дори. Но-о-о-о, как няма да го коментираш, като спонсорът / разбирай рекламодателят / на твоята медия е вързан на верижката към хранилката на властта.Затова медиите преди да направят каквото и да е, се научават на раболепие.А сега то има много лица.

проданова — 02.04.2011
Всички имат право да протестират, защото от 22 г. имаме това право. Но БСП няма право да организира един единствен протест за близо 2 г. и то с основание. Защо?
Омразна ми да чувам, че средната възраст на симпатизантите й е 69 г. За другите партии такава статистика няма! Бях там и видях това,което медиите не “видяха”.

Славка Красимирова — 02.04.2011 12:
Ох,…да поседна и аз.Нали съм от изпълнителните веднага засадих картови на тесата на 5-я етаж,ама те искат и копане.Та,крайно време е и медиите да хванат мотиката,я какво слънце е пекнало.А нашия вожд с буквата Б на квадрат,в предаването “Нека говорят” се жалваше от детството,че носел трева на зайците,а за картофите нищо не каза.Нямам нищо напротив и в парка да засадя картофи,ама ще ми трябва полицай да ги пази,че току някой неинтегриран си ги “познае”.

7777 do 1973 — 02.04.2011 9:1
Здрасти! Не бери грижа! 1973 е добра година да се роди човек, нали! Пък за резолюцията на ООН-то – да питаме Велислава, тя ги разбира либийските работи. Въпросното опасно лице има страхотен текст за свободата на словото, май в “Култура” беше. Ако го открия, ще ти пусна линк!


1973 до 7777 — 02.04.2011 8:51
Драги 7777, извинявай – сгреших обръщението. Милости просим! Така е, когато човек се шегува със себе си и то неуспешно!

Една — 02.04.2011 8:30
Аз,чипсът ваш,съм пържен и обжарен,опикантен с подправки бол.Преди това картоф бях странен,отгледан на един балкон.


Lyubomir Petrov — 02.04.2011 8:26
Еех Майска не ги мисли медиите,особенно пък Милен Цветков,тя нали и Велислава казва това,че са с власта винаги.Погледни думите на М.Каменов и на “3333″.Не виждаш ли колко мька има в тях.Знаеш ли колко кадьрни и достоини хора има в Бьлгария които бедстват и мизерстват и на среща чуват думи като това е материала или садете си картофи и си мьлчете.Ами само това ли е,нямат изброяване.
Винаги сьм бил оптимист но сега сьм отчаян.


1973 fo 7777 — 02.04.2011 8:25
Драги (драга) 1973 (това годината на раждане ли е или резолюцията на ООН за Либия?), не се връзвай на 3333, на някакъв тройкаджийя! Очевидно 3333 е от “форумния корпус за бързо реагиране”, под командването на ген. д-р инж. Компир. До оди да сади картофи!


7777 do 3333 — 02.04.2011 8:18
Драги (драга)3333, човек трябва или да не познава историята на БСП, или просто да си плювва по инерция, за да обвинява Велислава в обслужване на Виденов. Точно обратното! Тя е от малцината, които извадиха БСП от бункера, където я беше натикал Виденов.


radka cenova — 02.04.2011 7:34
Харесах тезата, че медиите трябва да бъдат опозиция на властта, която и да е тя. Нямам впечатления върху целия ограничен(по-точно свит) и намиращ се в криза медиен пазар, но не мисля, че им липсва свобода…Поздрави: Радка Ценова.:)))

М.Каменов — 02.04.2011 6:38
Всеки народ заслужава съдбата си.Заслужаваме да сме гладни,болни, да живеем в стрес защото не сме единни!Крайно време е да забравим политическите партии и сами да се организираме и да покажем на господата от Бруксел,че сме живи хора, а не овце и че не сме съгласни да жимеем със 150 евро на месец.Цените на стоките от първа необходимост са като в Брюксел,горивата и ел.енергията също, а заплатите ни 20 пъти по-ниски.Дали има прераждане или не незная,но зная,че сега съм жив и искам да живея достойно като човек от 21 век,а не в недоимък.Обръщам се към всички,които мислят като мен на 1-май Международния ден на труда да излезем на площадите в Областите градове и да кажем “Заплатете труда ми достойно ,за да се почуствам ЧОВЕК ! “


ЗЗЗЗ — 02.04.2011 0:39
Велислава, а ти държа ли се като чипс по времето на Виденов?! А?! И на какво отгоре сравняваш партийните си другари с Ботев, Левски и Хербст? Айде малко почтеност, може ли?! Или другарят Андрей, когото бранеше с комсомолски плам, докато го бяха окаушили, не е раздавал куфарчета? Истината лека-полека излиза наяве, включително чрез устата на твои бивши съпартийци. Айде имайте малко срам поне, ако не друго…

mayska — 01.04.2011 15:02
Не само това.Медиите сами се дърпат за опашката, ако някоя “сгреши” и не зададе “градивен” въпрос, медиите често задават отговори,като си мислят, че са въпроси и умилително чакат усмивки и кимане одобрително…И не се сърдят ако политик се разсърди, а крещят на колегите си, че са “ГО” разсърдили…На 1 април една медия попита премиера, коя е най-голямата лъжа, която е изричал и той се разсърди и …си отиде, а те, хукнаха след него да го снимат…














Няма коментари:

Публикуване на коментар