четвъртък, 4 август 2011 г.

Записки по маншетите Горкото дете!

Велислава Дърева

Те Го хванаха, завързаха Му насила червена връзка, стегнаха позорния червен възел до задушаване, надянаха Му червения инквизиторски оглавник, впримчиха Го в престъпната си червена примка, опорочиха крехкото Му детство, поквариха невинната Му душа, оскверниха чистото Му сърчице, развратиха девственото Му съзнание, обезчестиха светлите Му мечти, омърсиха целомъдрената Му същност, попариха и стъпкаха всичко красиво у Него.

Те Го угнетяваха, тормозеха, изтезаваха, газеха, тъпчеха, мачкаха и потискаха, малтретираха Го, тероризираха Го, инквизираха Го по най-подъл начин. Тъпчеха Го с филии с мас и с 12 яйца на закуска, от най-ранна възраст Го осъдиха на тежък, принудителен труд - да гледа едно прасе с червена панделка. Унизиха Неговото избуяващо мъжко достойнство и Му подариха колело без рамка, та да не може едно моме да повози низ мегдана. Не Му даваха да чете и криеха под миндера книгите, че да Си остане необразован и простак.

И Той, отчаян, сплашен, обезокуражен, с едната ръка ядеше филия с мас, с другата тичаше и риташе футбол със скъсани гуменки, с третата хранеше прасето, с четвъртата караше колело, с петата режеше ленти (но това стана по-късно). И през цялото време срамната червена връзка не Му даваше да диша. А баща Му, милиционерският полковник, гледаше безучастно, но строго. А майка Му, директорката на училището, тайно Го жалеше и оплакваше.

После с червено коварство и комунистическа перфидност Го измамиха, примамиха и подмамиха, сложиха белезници на ръцете Му и букаи на краката Му, а очите Му вързаха с един червен парцал, опряха до туптящото Му слепоочие хладното дуло на един „Макаров”, и преко волята Му, и под надвисналата угроза за живота Му, връчиха Му една червена книжка, вмъкнаха я в сърцето Му и така Го вчислиха в позорната своя кохорта на соц-ком-чудовищата. И Го направиха безмозъчно чудовище. Те! Деградираха Го, осакатиха Го, извратиха Го, скапаха Го – напълно и безвъзвратно.

И колчем Се погледне в огледалото, червената връзка Го блъска в лицето. Кикоти Му се насреща, подгавря се с Него, срами Го, а Той все не може да я махне от себе Си. Стои си там червената връзка върху черната мутренска тужурка, помахва своите червени крила върху генералските пагони, трепти, току-що изгладена, върху премиерските рамене.

И колчем Се огледа, що да види – седи край елипсовидната маса целокупното правителство, а червената връзка подава крайчец изпод всеки министерски ревер, наднича издайнически от всяко министерско джобче и трови атмосферата със своята дълбинна порочност, поквара и сквернота.

Какво сборище от деграданти!

Горките деца!


argumenti-bg.com, 22 april 2011, Comments (17)


superwoman — 27.04.2011 17:36

Дърева, що не си прочетеш портрета на Бойко, писан през 2005 г., когато бе кандидат-кмет? По-слагачески материал за Б.Б. аз лично не помня, май беше във “Всеки ден”, ?

3. Diana Rudzka — 27.04.2011 12:10
Великолепно казано!Поздравления!

4. ironic90 — 26.04.2011 20:22
:) Някои не са чували за алегория, жалко..поздрави на авторката за тези редове..а който разбрал, разбрал..всеки влак си има пътници

5. анализатор — 26.04.2011 15:38
Лъжите бойкови край нямат.Нито се срамува,нито се съобразява,че сме малка държава и всички се познаваме.Той се мъчи да се отърве от своето минало и това на родителите ,но не става.Постоянно говори за дядо си че е убит от комунистите,а дали е верно НЕ? Питайте ветераните от войнота в Банкя и те ще ви кажат как е бил пребит от тях като куче защото е задирял жените им. А за другия си дядо той дума не обелва защото е комунистически функционер. За баща си също нищо не казва.ЗАЩО? защото е полковник он милицията и след това завеждащ отдел в ГК на БКП в София. Как стана курсант в полицийската академия,а пожарникар защото турците казват “узун адам аптал адам”Кой беше комондир на батальона при възродотелния процес в окр.Силистра. И още много неща могат да се кажат за героя ББ които той крие и демагогски завоалира с лъжи.Честит да ни е.Хайде гласувайте да го направите и президент та да ни се смее целия свят.

6. Angelina — 24.04.2011 11:20
pozdravleniq za g-zha Dareva!Ne moga da proumeq samo kak mozhe da ima hora s tolkova kasa pamet,tolkova golemi licemeri,renegati i predateli.

7. мм — 24.04.2011 10:48
егати наглостта и безочието на бившите чавдарчета,пионерчета и комунисти……

8. Кузмо — 23.04.2011 23:34
Ако малко момченце има малък пенис, това е съвсем нормално и дори умилително забавно. Но ако момченцето расте, а пишлето – не, ето тогава става наистина страшно. Сега вече разбирате отчаяната нужда на премиера ни да се докаже като мъж, и защо толкова много обича да си играе с маркучи, предполагам?

9. tereza — 23.04.2011 22:21
Drugarko Dareva,dobre ,4e ti ne si prosta4kata…pri drugo vreme,pri drug ministar ,i drug rejim,stiaha da ti zatvoriat ustata ,ili o4ite…. po-drug na4in….No Blagodaria na BOIKO BORISOV. Bog e s vas ,i s nas.

10. гравитон — 23.04.2011 1:23
Най-лошото е, че “горкото дете” си е останало с манталитета и интелигентноста на дете! Идват избори – нека го оставим да си сади картофите!

11. Бети — 22.04.2011 23:38
Г-н Велислав Дърев отново в обичаен безвкусен халтурен стил изпада в оргазъм в дребнотемието си. Що да не се срамува човека, ма? И аз се срамувам, че ни произвеждаха пионери и комсомолци без право на избор. Че комунистическата партия, нахално преименувала се в социалистическа, съсипа родината ми, съсипа нормалните хора. Останаха уродите, крадльовците, мошениците-червени партократи и държавата заприлича на Мутроландия. В комунистическия ДС-арски Абсурдистан се вихри и псавдописателят В. Дърев. Кичозен сурогат на любимата си партия. Също като пола му…

12. Славка Красимирова — 22.04.2011 22:26
Милият ТОЙ…как не се е сетил още и за осквернените нови години.Ами нали тогава Дядо Мраз потропваше не с какви да е,ами с червени ботушки…,а и защо ли,на Дядо Коледа още не са посинели ботушките?!?

13. Напомняща — 22.04.2011 21:32
Деградация е удобен термин, но хората предпочитат такъв, на който крайчеца на връзката му се подава, пред тези, които са си я вързали и днес на вратовете и напоеността и с кръв, не е причина за тях, да не си я разнасят с гордост. Пред тях, този- с крайчеца, е направо еволюция на човешкото.

14. Лора — 22.04.2011 20:04
Ами какво да кажем ние чавдарчетата…Нашето детство трябва да е опорочено от сините….Как пък не сме ги осетили тези предатели тогава….Че те всичките бяха червени…!!!!:))))))

15. Rahgel Dimov — 22.04.2011 16:32
Казано е за деградиралите ренегати и предателите-дорде трети петли пропеят,три пъти ще се откажеш.. и от миналото си, и от близките си,особенно от тези,които са искали да направят от говедата-човеци!Лошото е, те се стремят да превърнат нас в добитък-затова трябва да ги спрем овреме!

16. ангел истилянов — 22.04.2011 16:13
Госпожо Дърева:Те мутрите са си мутри,хем тъпи,хем прости!Но мен повече ми е мъчно,че май и народа ни е мутренски и харесват,простотите на тази отвратително нагла мутра!Не знам,просто незная какво мога да направя!

17. Megi — 22.04.2011 16:12
Mnogo tochno i asno e opisano ot nahata talantliva gurnalistka g-ga Dureva,bravo

Няма коментари:

Публикуване на коментар