петък, 5 август 2011 г.

Записки по маншетите Кроул в море от народна любов

Велислава Дърева

Не познавам нито един образован български гражданин, който да питае възторг към Б.Б., подопечното му правителство и персоналното му депутатство.

Не познавам нито един културен български гражданин, който да се прехласва и захласва пред Б.Б., Tzv.Tzv. и пред властта на ГЕРБ – това стълпотворение от титани на наглата посредственост и неудържимата полицейщина.

Не познавам нито един интелигентен български гражданин, който да излъчва възхита и преклонение към Б.Б. и чутовната му безпросветност.

Не познавам нито един човек на духа в България, който да облива Б.Б. и ГЕРБ с любов – нежна, страстна, изпепеляваща.

Не познавам нито един просветен български гражданин, който да таи в душата си милиграм уважение към Б.Б., Tzv.Tzv. и ГЕРБ.

Не познавам нито един почтен български гражданин, който да припада от нежни чувства към Б.Б., ГЕРБ, „родната полиция” и прочее.

Нито един.

Сигурно се движа в неподходяща среда.

Така излиза.

Според НЦИОМ умните, образованите, интелигентните, жителите на големите градове - те обожават Б.Б., вярват Му, искат Го, почитат Го и Го либят най-чистосърдечно, безкористно и себеотдайно, боготворят Неговата богата мутренска същност и душевност, изучват жадно Неговото вдъхновено слово, следят трепетно всяка Негова дума и всяка серпантина на Неговата дълбока и широка мисъл, възпяват Неговата премъдрост, друсат чалга в Негова чест, мерят с педи широкия му гръб и с влажни и блажни очи изпиват Неговата осанка, бицепс и трицепс. Именно те, висококултурните люде, възхваляват съсипването на българската духовност, възпяват полицейското унижение и политическото омаскаряване, и приветстват войната на Б.Б. и ГЕРБ срещу всеки, що мисли с главата си, а не с някакви други антомични подробности.

А неинтелигентните, необразованите, некултурните, неграмотните, бездуховните, тая орда маргинали, тъпаци, простофили, селяндури и провинциалисти, тая сган боклуци безмозъчни – те никак не обичат, не харесват и не подкрепят Б.Б., не му вярват, не го искат, не го търпят, присмиват му се, глумят се над него и даже го презират по всички правила на сатирата, иронията и сарказма, които те, тъпанарите, очевидно владеят изтънко. Дори четат Уилийкс и Конгрешънъл куотърли в оригинал.

От което следва, че Б.Б. е свидна рожба, скъпоценен екстракт на интелекта, духовността и просвещението, а всички останали – грозни и тъпи изчадия на „некачествения мат`рял” и даже – негови символи, метафори и предводители.

Така излиза.

Според НЦИОМ.

В пълен душевен смут надниквам плахо през прозореца и – ах!

Ширнало се едно море от всенародна любов, а посред морето – Б.Б.! Шумно плува кроул, вдига водни фонтани като кита Голиат и сред този плисък и плясък се носи, ехти и кънти неговия могъщ, победоносен вик:

- Болгар! Болгар!

А ехото отвръща:

- Конгретюлейшънс, дженерал!

argumenti-bg.com, "Дума", 2 юни 2011
Comments (8)



Болкобер — 24.07.2011 11:55

Ако на човек му минават през главата същите мисли, дали е изпаднал в истерия? О,да! Ода за титана генерал!

2. Николова — 20.07.2011 20:12
Дърева жива ли е още?

3. Никола Николов — 07.06.2011 23:51
Браво Каке, изкефи ме. Какъвто стил повикал, такъв му се обадил. А като “ревностен” почитател на Боко Тиквата ти предлагам на НЦИОМА да им го кажем направо и по ботевски: – А вий, вий сте идиоти!

4. Ех, Драгане — 04.06.2011 22:44
Титане на мисълта, нямам думи просто пред твоя въйпиюц проблясък! Хвала ти, чедо!

5. Е.Христова — 04.06.2011 11:58
Истината, истината и само истината. Такава е гражданската позиция на Велислава. А истината, написана от блестящо публицистично перо,се преврща в страшно оръжие, от което мнозина неистово се страхуват, а за много повече, това оръжие е жизнено необходимо.

6. Драган — 03.06.2011 23:52
Ефектно, но цинично. Според истеризиралата Дърева някъде около половината българи, които симпатизират на Б.Б. са глупаци, нецивилизовани, неграмотни и непросветени. Такъв си беше Бойко през 2009, когато го избрахме, такъв си е сега. Познавахме го и като главен секретар на МВР и като кмет, но въпреки това го избрахме. С това “съчинение” Дърева прати половината българи в помийната яма на безпросветността и лакейщината. Дърева е типичен пример за парвенюшката интелигенция, която винаги се стреми да бъде оригинална по този начин, защото няма друг.

7. В. Шопова — 03.06.2011 21:29
Тя винаги се движи по нишката на истината! Знае кога и за кого точно да каже! Приветствам Ви! И дано хората разберат накъде ги води Генерала.

8. Иван — 02.06.2011 9:14
Констатацията на Велислава Дърава лесно може да се превърне в реалност, не само според НЦИОМ. Който не харесва ББ, ЦЦ и други подобни същества, се лишава от българско гражданство. Няма граждани – няма проблеми!

2 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Ще си позволя да кажа, че съм образован. Така казват. Тези, които ме познават.
    Но не за мен е думата.
    Думата, дето дупка не прави, е за правилните неща, а не за правенето на нещата правилно.
    Думата е за посоката.
    Думата е за българските граждани, чиито самосъзнание, че са такива не е почнало на тридесетата им годишнина, а е предадено от предците им поне 100 години преди да се родят.
    Аз не изпитвам желание да излъчвам „възхита и преклонение” пред който и да е политик.
    Не изпитвам желание да обливам с любов „нежна, страстна, изпепеляваща”, който и да е партиен функционер...
    ...но това не ми пречи да гласувам за посоката!
    А каква е посоката ли?
    В тази посока, в която аз гледам, партийните функционери не те учат как трябва да живееш.
    В тази поска, в която аз гледам, не те карат да „организираш ентусиазма на масите”.
    Явно съм некултурен,
    неинтелигентен,
    явно съм непочтен,
    явно съм непросветен,
    явно не съм и ...
    български гражданин.
    Поне според Велислава...

    ОтговорИзтриване