понеделник, 19 април 2010 г.

Г-н Глас

Щрихи към портрета на образцовия поданик
Велислава Дърева
Той е истински щастлив и чистосърдечно възхитен. Затова, че в една ранна утрин 20 тежковъоръжени качулати мъже разбили вратата и с крясъци нахълтали в неговия дом. Той е безпределно удовлетворен и неописуемо обрадван. Затова, че с груба и мъжествена решителност го повалили, хвърлили и проснали на пода, а после безкомпромисно обгърнали неговите нежни, крехки китки с хладни белезници.
Той е изключително поласкан и покъртен. Затова, че покрили главата му с неговия собствен плакат, та да се чувства уютно, докато шетат и обискират.
Той е неизразимо възторжен. Затова, че страховитите гости демонстрирали не само неочаквана музикалност, но и задълбочено познаване на неговото творчество.
Той е непостижимо благодарен. Затова, че не го пребили. И по таз причина вместо отговорност от МВР, щял бил да търси дърводелец.
Той е трогнат и очарован. Затова, че Цвъ.Цвъ. му се извинил най-любезнейшо и обещал да му изпрати тежковъоръжен дърводелец.
Изобщо - той е зашеметен от тез воини на справедливостта, тръгнали в неравна битка срещу „недосегаемите”, „октоподите”, „медузите”, „лапачите” и „пиячите”. Да се готвят всякакви „пушачи”, „свалячи”, „раблезианци”, „вегетарианци”, „хегелианци” „епикурейци”, „хедонисти”, „импресионисти”, „експресионисти”, „сюрреалисти”, „дадаисти”, „кубисти”, „марксисти”, „аскети”, „поети” и прочее вредоносни обитатели на обществената фауна (без „джудистите” и „каратистите”).
Той - това е г-н Глас. Олицетворението на образцовия, на съвестния, на съзнателния, на доблестния (де гиди Трактор!) гражданин! Г-н Глас е нашият светъл, ярък, блистателен пример за подражание! Г-н Глас ни демонстрира, че властта е права, когато съгреши дори. Така немощният до вчера гласец на г-н Глас се превърна в мощен, гръмък глас на новата диктатура.
Която произнася присъдите през и чрез медиите.
Която съди преди съда и независимо от съда.
Която е амбицирана да изкърти конституционните зъбки на всички, що имат безграничната наглост и арогантност да знаят какво пише в основния закон.
Която в своята простосърдечна несъстоятелност ни унижава, презира, лъже, мами и разиграва като панаирджийски мечки, а ние трябва да бъдем очаровани, умилени, разчувствани и благодарни. И преизпълнени от всеопрощаващ, възторжен страх.
Тъй се държи истинският, доблестният поданик на възкръсналия из политическото небитие диктаторски режим!
Драги ми г-н Глас!
Един диктатор е диктатор не само защото тая работа, диктаторството, му иде подадине. А защото някой го е пожелал, някой го е мечтал, някой го е викал, някой го е чакал, някой го е сънувал, някой го е бленувал, някой го е призовавал. Защото някой е възпявал (и още възпява) неговата първична, първобитна, кристална простота. Защото някой аплодира всяко негово безчинство, оправдава всяко негово безобразие, опрощава неговото непоклатимо бездарие, окуражава неговата мнителна отмъстителност, възхвалява неговото патологично властолюбие, благодари коленопреклонно за неговата бруталност, героизира неговата отчайваща безпросветност, уповава се на неговия великолепен опорно-двигателен апарат поради липса на мисловен такъв, и най-сетне - неговата „тежка желязна ръка целува” и неговите „лъжливи уста слуша със вяра” (цитатите са от Христо Ботев, който неизвестно защо още не е арестуван).
С една дума – диктаторът е диктатор, защото някой му позволява да бъде диктатор. Търпи го, венцехвали го и го обожествява.
Приятен ден, г-н Глас! Прочее, дърводелецът дойде ли?

22 април 2010 "24 часа"

Публикувана: Сряда, 21-ви Април 2010, автор(и): 24 Часа; прочитания: 4949; коментари: 30




Коментари:

* Име:

* E-Mail:

* Код:

* Коментар:



Понеделник, 26-ти Април 2010

nasko4445: Ако имах възможност- бих Ви обрал - два - три пъти жилището, бих Ви набил насред София - за да разберете разликата между онова, което вършат сега - полицията и онова дето го вършиха вашите милиционери по "сигнал" ! З а такива като Вас - няма открит тъпомер с уголемени показатели за да напрвите разликата!

Събота, 24-ти Април 2010

Evgenia: Mafiate e mafia, pera4ite na pari sa pera4i na pari,krad4ite sa krad4i, nedosegaemote sa nedosegaemi i t.n. ZA6OTO NIAKOI /BKP;BCP-DC/ IM POZVOLI DA BADAT TAKIVA.

Петък, 23-ти Април 2010

spamini: Един ден ще разберете какво ви говори Велислава Дърева, но ще бъде безнадеждно късно!

Петък, 23-ти Април 2010

kwledjmfn: nasilieto predizvikva nasilie. ne6tata qvno sa izlqzli ot kontrol v taq darjava 6tom se nalaga da se izpolzvat takiva ekstremni merki..jalko, mnogo jalko..ne, nqma da se varna skoro v bg.

Четвъртък, 22-ри Април 2010

arbol: Dragi idioti! Един диктатор е диктатор не само защото тая работа, диктаторството, му иде подадине. А защото някой го е пожелал, някой го е мечтал, някой го е викал, някой го е чакал, някой го е сънувал, някой го е бленувал, някой го е призовавал. Защото някой е възпявал (и още възпява) неговата първична, първобитна, кристална простота. Защото някой аплодира всяко негово безчинство, оправдава всяко негово безобразие, опрощава непоклатимото му бездарие, окуражава мнителната му отмъстителност, възхвалява патологичното му властолюбие, благодари коленопреклонно за неговата бруталност, героизира отчайващата му безпросветност, уповава се на неговия великолепен опорно-двигателен апарат поради липса на мисловен такъв, и най-сетне - неговата “тежка желязна ръка целува” и неговите “лъжливи уста слуша със вяра” (цитатите са от Христо Ботев). С една дума - диктаторът е диктатор, защото някой му позволява да бъде такъв. Търпи го, венцехвали го и го обожествява. Ha chestito, kretenoidi!

Четвъртък, 22-ри Април 2010

ultra: "Нещото" наречено В. Дърева този път се е изказало доста неподготвено и отвеяно. Впрочем това е напълно присъщо за "нещото".

Четвъртък, 22-ри Април 2010

борко: Защо се дава трибуна на тая проскубана простакеса с вид на циганка от Женски пазар?! Какво мели пак тая червена свиня? Бойко може за е всякакъв, но поне каза това,което народа си знае отдавна- държавата е превърната в една гигантска далавера от нейните съпартийци и коалиционни партньори- ЗА ТОВА ДА СЕ БЕШЕ ПРИТЕСНИЛА ДРУГАРКО ДЪРЕВА,КАКТО И ДРУГАТА ТИ ПОДОБНА НЕДОТАКОВАНА ДРУГАРКА ДОНЧЕВАТА ,а не за една разбита по погрешка врата !!!

Четвъртък, 22-ри Април 2010

Стръвнишки: stravniski, да ти пущим снимка с триетажната виличка на министър Плевнелиев на морския бряг? Да ти обадим как Стенли гушна 50 милиона от метрото? Как кака Цветелина стана банкерка? Как Цецо с едната заплата купи шест апартамента?

Четвъртък, 22-ри Април 2010

Кака Пена чистачката: Браво, Дърева! Чудесно написано! Jordan-е, къде видя синоними, пиуе? А тия "действия" май станаха множко - при ареста на Алексей Петров първо разбиват и тарашат съседна къща; при ареста на Гуцанов, след четири месеца разследванер по време на което той е бил призоваван в полицията, редовно се е явявал, давал е показания, представял е документи и т.н. - храбри джандари с автомати му разбиват вратата посред нощ и бабаитски съветват жена му да хвърли един чаршаф върху пищящите деца; при ареста на Цонев му насочват пистолет в тила (ами ако беше гръмнал?) а прокурорчето го кара да коленичи, щото бил престъпник... Всичкото това в нарушение на ЗМВР и НПК. Май се очертава тенденция, а? Добре, че накрая попаднаха на един педал, та да им се зарадва.

Четвъртък, 22-ри Април 2010

stravniski: Това комунистическо подобие на човек, къде беше през тези четири години на управление на БСП да напишеше една статия за диктатурата на своята партия.Нима не е диктатура , да замениш няколко декара чукари за място на брега на морето, да гледаш как батко и братко крадат милиони, как пари от еврофондовете отиват в лични сметки,как комисионни в милиони пълнят джобовете на нейните другари и никой нищо да не може да им каже.Нима това не е диктатура г-це Дърева.Когато си напънете оскубаната гарга и родите поне две деца, тогава ми говорете за диктатура.Ние обикновените хора много добре знаем какво е диктатура.Това е справедливост към измъчения двадесет години български народ. Защото за мен комуниста е една празна глава и машина за лайна.

Четвъртък, 22-ри Април 2010

Бозуков: Ц-Ц-Ц... Бравос ! Много чело, много знай...

Четвъртък, 22-ри Април 2010

Бозуков: Ц-Ц-Ц... Бравос ! Много чело, много знай...

Четвъртък, 22-ри Април 2010

Иванов: Г-жо Дърева, вашите другари съсипаха БГ. Вие сте гнусни паразити, нагли лъжци и малоумни популисти. Историята ще ви осъди, със сигурност. Но аз се надявам преди това да ви осъди един некорумпиран и справедлив български съд. Ще бъде искрено щестлив когато видя зад решетките Корнелия Нинова, румен Овчаров и Сергей Станишев.

Четвъртък, 22-ри Април 2010

Jordan: Да благодарим на Господ, и на нашите деди за синонимния речник,без който авторката едва ли щеше да изказва злобната си комунистическа същност...Само едно немога да рабера:защо когато има действие от страна на държавата(дори то да не е безгрешно)всички виждат само грешките и критикуват,а когато с години наред се бездействаше всички мълчаха?Моля ви отговорете ми?!

Четвъртък, 22-ри Април 2010

marko totev: какво се дерете срещу Дърева?Май на някои наистина им се иска да са били на мястото на глупака Аврамов?Народът правилно е казал: ако няма балами,няма да има и тарикати“ Ако бяха нахълтали в дома на семейство с деца,пак ли щяха да им пратят дърводелец и тъпи извинения по телефона,а такива като някой коментиращи да им пеят„осанна“?Егати дупедавците....

Четвъртък, 22-ри Април 2010

krasen: На Дърева глупостите, апропо кога й е рождения ден да й купим нов пуловер, че с тоя кара втора петилетка.

Четвъртък, 22-ри Април 2010

Todorov: --"Комунистите веднъж се раждат, но веднъж родени - те не мрат. Те дори от гроба се обаждат, щом тръбите Бойни позоват." Най добрият комунист е мъртвият комунист

Четвъртък, 22-ри Април 2010

Бай Киро: Ами народът е казал-"глас народен глас божи". Софиянци си избраха за кмет педагот-учителка по руски. Болшинството в България гласува за г-н Цветанов-педагог- ВИФ фискултура. Аз от по-старото поколение помня, че като сгрешахме някой от учителите ни биеха. Така, че това си е право на избор.

Четвъртък, 22-ри Април 2010

boris: Разказаха ми как Дърева висяла в петък в парламента само и само да се лепне за някой,който да я кара на аванта до някъде в провинцията.

Четвъртък, 22-ри Април 2010

boris: А авторката би се израдвала на мощни ,яки полицайки :-)))

Четвъртък, 22-ри Април 2010

Злобна червена бабичка: Авторката бълва само злоба! Нелечима болест...жалко, че не е смъртоносна! хахаха

Четвъртък, 22-ри Април 2010

Мишел: Прав сте, г-н Георгиев. За таланта няма прошка. В България да си талантлив и почтен е присъда. Поздравления за авторката!

Четвъртък, 22-ри Април 2010

георгиев: Велика си. Не могат да ти го простят. Да не ти пука от плювките

Четвъртък, 22-ри Април 2010

pavel: Ах, форумни плювачи нещастни! Нещо не ви харесват истините, написани от Дърева! Защо? Искахте диктатура - получихте си я. Би трябвало да сте удовлетворени!

Четвъртък, 22-ри Април 2010

robin: В. Дърева пак изсмука цяла статия от пръстите си! Поне си изрязвай ноктите преди това, г-це Дърева! Колко ти се иска да си била на неговото място, че чак ти се плаче, ама този път късмета да го омачкат малко баретите и да получи своите 15 минути слава се падна на Краси! Пък ти си дращи по вестниците. Боже, колко мъка има по тоя свят!

Четвъртък, 22-ри Април 2010

samurai: Вонящата на цигари стара БКП-БСП другарка В.Дърева говори за диктатори и диктатура? Червените миризливци като нея копнеят за диктатори тип Сталин Живков и т.н.,но когато ГЕРБ започна да разкрива безбройните им кражби обект на следствие МВР и Прокуратура това било недемократично и диктатура ? България е вече в ЕС и НАТО така че процесите на разобличаване и осъждане на ЧЕРВЕНАТА КРАДЛИВА "БИЗНЕС" СГАН ще продължават докато стигнат до 5% изборен електорат от БКП-БСП лумпени-това е перспективата, защото така е в целият цивилизован свят!

Четвъртък, 22-ри Април 2010

star komunist: ne mi obizdajte mirizlivata drugarka, fashisti takima

Четвъртък, 22-ри Април 2010

Higienist: A be Dureva ti kupesh li se!!!!! Dori I statiite ti mirishat!!!!

Сряда, 21-ви Април 2010

пипипи: Дърева, той е щастлив, защото му правят реклама. Каза, че би включил един запис на ареста в клипа си, но те пък не го записали. Нормално, но за нормалните. 24 часа тресат глупости. Всичко е пари. Оня ден имаше цели две страници с отделни статии за БСП. И като се прибавят статиите на Дъртева и Драганов- ужас!

Сряда, 21-ви Април 2010

Nikolai: Moje6e da byde napisano i dosta po razbiraemo :) Vijdame ironiqta i vsqkakvi mu tam elementi na osmivane i t.n. no ot podobni "dylboki" razmi6lenia ni zabolqva glavata 6toto trqbva da praim i prepratki kym cqlostnoto tvor4estvo vyv vyzrojdenskata ni literatura:) Typotiq i bezpolezen trud :) evala

Няма коментари:

Публикуване на коментар