понеделник, 22 февруари 2010 г.

5:1 в полза на лицемерието

При един референдум коалиция „Никотиана” ще има абсолютно мнозинство
Велислава Дърева
Преди 2000 години са регистрирани първите пушачи - маите и ацтеките. Тютюнът (Nicotiana tabacum) е донесен от Америка в Европа през 1561 г. от френския дипломат Жан Нико (Jean Nicot) и носи неговото име.
Ето какво пише в енциклопедията на братя Данчови:
„Отначало тютюнът бил развъждан като лековито растение. В 1624 г. папа Урбан VIII постановил да се отлъчва от църквата всеки, който пуши или смърка тютюн; това постановление било потвърдено и от папа Инокентий XII през 1690 г., но папа Бенедикт XIII го отменил в 1724 г. – фискалният интерес принудил правителствата сами да работят за неговото отменение”.
Я да видим сега кой се прави на по католик от папата!
Какво е общото между: отглеждането на тютюн (с цел печалба), производството на цигари (с цел печалба), търговията с цигари (с цел печалба), геометричното поскъпване на цигарите (с цел печалба), забраната за пушене (с цел нашето скъпоценно здраве) и всевъзможните глоби и наказания, надвиснали над пушачите и собствениците на пицарии, ресторанти, кръчмички и кафененца (с цел печалба)?
Отговорът на този въпрос е лицемерието.
И без микроскоп се забелязва, че мачът между печалбата като върховна цел и грижата за нашето скъпоценно здраве е 5:1 в полза на лицемерието. Това не е политика, а диагноза. Раздвоение на съзнанието между свещения (казват) интерес и имитацията на загриженост. Не може хем да печелиш, хем да наказваш тези, от които печелиш, та да печелиш още повече.
Чипсът е гадост, превръща децата в лоени топки и ги разболява. Но никой не забранява чипса. Заради печалбата.
Климатиците предизвикват жестоки алергии и притежават коварния талант да поболяват по 100 души наведнъж (достатъчно е един да кихне). Но никой не ги забранява. Заради печалбата.
Генно модифицираните продукти ни гарантират, че в един слънчев ден ще се покатерим на върха на 10-метровия магданоз, за да берем домати с човешки гени. Но печалбата на американския монополист „Монсанто” е над всичко. Прочее, страховитият „Ейджънт Ориндж”, който унищожи плодородната земя на Виетнам и погуби хиляди американци и виетнамци, е свидно чедо на „Монсанто”.
Лицемерието е откровено, отблъскващо и комично.
Ако във влака видите как едни хора често-често циркулират до тоалетната и обратно, не си мислете, че са преяли с черен хайвер. Просто се крият като ученици, за да пушат. Понеже в БДЖ е „забранена е употребата на тютюневи изделия”. Ами прекрасно! Значи спокойно мога да си свия една цигара марихуана и никой няма да гъкне насреща ми. Употребата на марихуана не е забранена.
Ако в Рим видите надписа „Частно парти”, провесен на повечето заведения, не си мислете, че някоя многолюдна италианска фамилия празнува 100-годишния юбилей на любимата си баба. Не. Този надпис е най-прекрасното, мило и въодушевяващо съобщение за пушачите – „Тук се пуши! Заповядайте!”. И никакви контрольори не припарват там.
Ако в Брюксел и Мадрид ви кажат, че в хотела не се пуши, не се притеснявайте – просто поискайте пепелник от рецепцията и ще го получите.
Ако на Софийското летище никотиновият глад ви подгони към тоалетните, мислете за аерогара Цюрих – там на всеки сто метра има пушални с размерите и обзавеждането на огромен хол.
Човекът, особено пушачът, е изключително изобретателен в дисциплината „заобикаляне на тъпи правила”.
Колкото повече му забраняваш нещо, толкова повече той го превръща в самоцел. Забрани на пушача да пуши и той няма да свърши работа и за 2 стотинки. Колкото повече вдигаш цените на цигарите, толкова повече цъфти търговията с машинки за самоделни цигари. Днес е модерно наргилето, утре ще се върне емфието, други ден – тютюнът за дъвчене. Понеже смъркането на емфие и дъвченето на тютюн не е забранено. Все още.
Пушачите в България са 3 млн. След 1 юни (ако влезе в сила забраната за пушенето на обществени места) тези 3 млн. българи ще бъдат превърнати (а може би – въздигнати) до ранга на престъпници. По техните никотинови дири ще плъзне армия бюджетни (сиреч – удобни за корумпиране) контрольори и една бъдеща цигарена полиция ще ги преследва по-строго и от най-върлите бандюги.
Сухият режим в САЩ роди мафията, корупцията, контрабандата и спекулата. След възцаряването на антиникотиновия режим в България корупцията ще избуи, мафията ще разбогатее, 30% от заведенията ще фалират, други ще изгубят 70% от своите клиенти, ерго – от оборота си, а 80% от туризма ще бъде улучен право в пепелника. Ще спечелят само тези, които припознаят покровителството на подземния свят.
А пушачите ще продължат да димят тайно, по тоалетни и тротоари. Ще се роди един почин - „Частно парти”, и една разноцветна коалиция – „Никотиана”. И ако някога в България изобщо се случи референдум, „Никотиана” ще го спечели с абсолютно мнозинство.
Все пак добре, че не сме САЩ, та нашите съседи няма да влезнат в ролята на съгледвачи и няма да доносничат на властите, задето си пушим по къщите. Щото ще си пушим заедно.

"24 часа", 6 февруари 2010 г.
Заглавие на редакцията: От 1 юни ме правите престъпник! Мен и още 3 милиона


Публикувана: Събота, 6-ти Февруари 2010, автор(и): 24 Часа; прочитания: 791; коментари: 132

Неделя, 25-ти Юли 2010

Turmion Katillot: Голям кеф че живея в Канада, където пушенето е забранено. Заради такива гниди като вас децата ми могат да дишат чист въздух

Петък, 9-ти Юли 2010

thegodangel: Абе наистина ли сте толкова тъпи или вие вродено,имам само 1 въпрос,колко ГОДИНИ трябва да пуша за да ви отровя колкото 1 комин на някоя фабрика за 5 мин.помислете защо пушачите а не комините и колите са виновни????

Събота, 3-ти Юли 2010

Средностатистическа: Браво Велислава, много добре казано. Радвам се, че има още хора, които мислят. Аз съм непушач от три години, но лицемерието на подобни забрани наистина ме отвращава.

Събота, 3-ти Юли 2010

Средностатистическа: Браво Велислава, много добре казано. Радвам се, че има още хора, които мислят. Аз съм непушач от три години, но лицемерието на подобни забрани наистина ме отвращава.

Сряда, 23-ти Юни 2010

Ей че сте тъпи ...: ПРОГНОЗИ, които се сбъднаха ! Колкото и да не им е изгодно на тъпоумните " гербери " !!! Но то си е ясно ПРОСТ НАРОД-ТЪПОУМНО УПРАВЛЕНИЕ -СЛАБА ДЪРЖАВА ! И докато тъпото българско племе не си смени чипа , нищо в тази държава НЯМА и НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ !

Сряда, 23-ти Юни 2010

Дражко: И въпреки,че два пъти прочетох статията,не можах да разбера какво просто иска Госпожата?Няма да се учудя ако същата в скоро време се изяви като някакъв наркодилър.Коментарите и са били актуални за времето, което безвъзвратно отмина,а сега, освен самата тя да се прави на интересна - друго нищо не остава.

Сряда, 23-ти Юни 2010

Николай: Ало, 24 часа! Докога ще държите лицето Дърдърева в рубриката най-коментирани? Нима смятате, че нейните душеизлияния са такива?

Неделя, 20-ти Юни 2010

гавазин: Намирам нещо общо между пушачите и защитниците на кучета - останалите сме длъжни да се съобразяваме с тях.

Сряда, 16-ти Юни 2010

георги георгиев: от 1 они правят В.Дърева"престъпник" ?.Тя си е престъпник от преди 1 юни ,така че няма къде да се бута при хората които пушат.Членува в престъпна терористична партия,която е унищожила тотална цялата интелигенция в 1944-45годин и ни мачкаха още досега.Как може да се ортачи с хората,а ограничението на тютюнопушенето е линия в цивилизованите страни и ние трябва да се разграничим от варварската си комунистическа същност.Който си е пушач ще си оцелее и призакона.Преди 42 години ходих в Москва и в ресторантите не се пушеше,така че коя е В.Дърева.Щом се чувства престъпник нека да се предаде на съда.

Понеделник, 14-ти Юни 2010

Пушач: Защо е нужно да се лее помия и, да се говори нецензурно и да се изпада в тих или шумен бяс?!! Пушачи ще има. Непушачи също. Ще има салони/заведения в които се пуши и в които не. Цените на цигарите ще скачат заедно с акцизите. Във всяка компания има пушачи и непушачи и разбирането по между им ги прави компания. Никой не е задлъжен да стои в компания, която не му харесва - това решава въпроса!!!

Петък, 11-ти Юни 2010

Койчо: Г-жо Дърева, винаги са ми били много смешни жалките доводи, които зависимите използват, за да се оправдават. Вие имате проблем, сериозен проблем-зависима сте/пристрастена/ към тютюна и пушенето му. Този, както сама казвате, древен индиански обичай е научно и медецински доказано вреден! Ето над кое се замислете, а не да търсите оправдание и повод да кадите катран навсякъде. Благодаря!

Сряда, 9-ти Юни 2010

Калин: Личните нападки са неуместни. Те изпълват всички български форуми и затова все по-рядко вече се зачитам в тях. Обърнете внимание на който и да е чужд форум (Английски, Руски, Испански - а и те са топла кръв като нас). ...но както и да е, по темата. Аз съм против тютюнопушенето. Не защото вреди на пушачите. Те са направили своя избор и някакси се справят. Против съм защото пушачите отнемат свобода ни, моята и тази на моите децата. В същност ако наглостта на пушачите не беше достигнала сегашните размери можеби никой нямаше да ги притеснява, но съгласете се, че до скоро нямаше незадимено заведение. Пушачите разбира се няма да се съгласят защото те не го забелязват. Това което се опитвам да кажа е, че всички ние ще се почувстваме по-добре (и то осезателно) ако спрем да бъдем крайни. Една проява на крайност предизвиква друга, и друга и така до безкрай. Нека пушачите не бъдат така нагли, а ние непушачите да бъдем по-търпими!

Сряда, 2-ри Юни 2010

Plamen: Ще ти кажа защо трябва да се чувстваш акто рпестъпник!! Защото тровиш мене и другите без да си ни питала , безскруполно и долно!!! Айде бягай да разсъждаваш нат това и да се сещаш следващия път като запалиш цигара...

Сряда, 2-ри Юни 2010

Върл непушач: Ами престъпник сте. Чак сега ли го разбрахте? Точно такива сте в моите очи - чувствате се длъжни да пушите навсякъде, където ви е кеф.

Сряда, 19-ти Май 2010

елена: Намалете акциза на цигарите ,пък аз съм съгласна да се навирам в миша дупка да си ги пуша.

Петък, 14-ти Май 2010

хелиос: Мислех я за по-умна а пък ТЯ....

Неделя, 9-ти Май 2010

batko: Ей, миндил грозен направи си операция за смяна на пола. Решавай мъж ли да си (по мязаш) или жена, а не ми пиши статии за пушенето, щото то ти е най-малкия проблем :))))))))

Четвъртък, 29-ти Април 2010

никотин: Пожелавам на пушачите цигарите да станат по 50лв, кутията то и на там е тръгнало хахаа мрете безмозъчни дебили!Тъпи парчета...

Четвъртък, 29-ти Април 2010

бай фас: На всички смръдльовци които пушат,като мангалска печка -да им изгният дробовете и да умрат в смрадливите си лиги.

Четвъртък, 22-ри Април 2010

НЕНАВИЖДАМ Я: ТАЗИ (този Дърев)! Изповедник на тъмночервени партийци и гамен в политиката, тя е непоносима (непоносим). Колко е важно да бъдеш нахален в търкалянето на думи и ... да има кой да ги печати ! Това е ЧУДОВИЩЕ агресивно дразни цялата общественост у нас и в чужбина. Все пак, трябва да има и такъва (такъв) !

Вторник, 13-ти Април 2010

непушач: какви смешни и също така ужасяващи коментари. "Петък, 9-ти Април 2010 ПУКНЕТЕ!: ВСИЧКИ, КОЙТО ГОВОРИТЕ И ПИШЕТЕ ПРОТИВ ПУШАЧИТЕ: ДЕЦАТА ВИ ДА ПУКНАТ!" нека не ви забраняват да пушите, но съм на мнение, че моето здраве е скъпо, за това съм на мнение че цигарите трябва да станат по около 20лв кутията. така ще е най-справедливо. статията е идиотска и смешна.

Петък, 9-ти Април 2010

ПУКНЕТЕ!: ВСИЧКИ, КОЙТО ГОВОРИТЕ И ПИШЕТЕ ПРОТИВ ПУШАЧИТЕ: ДЕЦАТА ВИ ДА ПУКНАТ!

Петък, 9-ти Април 2010

nasko4445: Ужасявам се при мисълта , че Вие - Дърева, дето през целият си живот бяхте прокламатор на най големият наркотик- идеологията на умразният комунизъм и промивахте мозъците на четири поколения българи - сега се обявявяте за престъпник , което е вярно , но то се отнася за целият Ви съзнателно организиран живот , и не си спестявайте предшестващите години преди 1 юни! Просто го приемете , като Божие наказание! Отмъщението на индианците застигнало и Вас - е само една малка гавра с хората податливи на този порок!

Петък, 9-ти Април 2010

pencia: Над 50те сам.ОТ как се помня се пуши не само в Българиа но и в целия свят, за пръв път чувям за отравяния от цигари! Това щее нещо НОВО!(несе е случеало)

Четвъртък, 8-ми Април 2010

stra6niq: AZ PUK 6TE SI PU6IM.....

Четвъртък, 1-ви Април 2010

Антикомунист: Госпожице Дърева,вие като дългогодишен БКП кадър сте тренирана да изопачавате ,а в случая направо си и лъжете!Тия проценти накрая с какъв точно научен метод ги докарахте?И в Канада не фалира нито едно заведение,мафията не избуя,туризма не фалира,а аз като пушач не се самоубих(очевидно!).Само процента на пушещите деца намалява прогресивно...Ама те са тъпи канадците,нали?Само дето никога комунистическа/социалистическа партия не ги е управлявала и никога няма да позволят и да припари до власт.А вие си направете изводите сами кой е тъп

Неделя, 28-ми Март 2010

Филип: Това се налепи приказки (говоря за коментарите). Едва ли не пропаганда. Не прочетох нито едно обективно мнение. Пепсън, в Англия никой не излиза навън да пуши. Това се приема дори по-лошо отколкото да запали в ресторанта. На мен не ми харесвам да гледам дебели жени и мъже по улиците. Вредно е и за тяхното здраве. Да намалим ли цените на свинското и телешкото заради това? Или да се забрани употребата на МПС в часовете между 10 и 22 часа защото вредата от газовете е толкова голяма, че дори и пушачите от цял свят не могат да съберат толкова отрова за един ден. Не знам защо и кой подхвана тази песен, но нека когато искаме нещо да казваме и какво не искаме.

Събота, 27-ми Март 2010

zorbas bg: Г–це Дърева,омъжи се,създай 2–3 деца,възпитай ги да станат достойни граждани и през всичките тези години пуши пред тях колкото ти душа иска.И ако не ти харесва в РБ замини за САЩ.

Неделя, 21-ви Март 2010

Красимир: Г-жо Дърева, заради хонорара ли написахте статията? Честно казано, ако не беше подписана от вас, не бих й обърнал внимание. Дочетох я докрая, надявайки се да намеря нещо смислено (все пак, имам ви за сериозен журналист и човек), но просто си изгубих времето. Мисля, че написаното от вас не подлежи на коментар. Единственото ми обяснение е, че е някаква нескопосна шега; надявам се, че не бихте дръзнали отново да ни навирате в лицето такива нелепости.

Четвъртък, 18-ти Март 2010

Пепсън: Помислете над това : Знаете ли,че в Англия пушенето на обществени места е забранено от около 2 години и половина - нито едно заведение не е фалирало поради тази причина или да е намалял притока на клиенти - когато им се припуши хората си излизат навън, запалват си цигара и не пречат на никого. Отиваш на заведение/дискотека и никой не ти дими, не те трови и когато се прибереш забелязваш че не си се овонял на цигарен дим. Пушачи, помислете за хората около вас трезво и не само през вашата гледна точка. Когато си решил да се тровиш го прави сам, без да натрапваш отровата си на околните и да вредиш на здравето им.

Четвъртък, 18-ти Март 2010

Гражданин: СТИГА ГЛУПОСТИ ! НИКОЙ НЯМА ДА ОТВОРИ КАФЕНЕ ЗА НЕПУШАЧИ ! НАПРАВЕТЕ ПРОУЧВАНЕ - ПОВЕЧЕТО ХОРА СА ЗА ЗАБРАНА НА ПУШЕНЕТО . ВСИЧКИ ЗНАЯТ , ЧЕ ПРОБЛЕМА Е НЕ В ТОВА ДАЛИ ПУШАЧИТЕ ТРОВЯТ СЕБЕ СИ, А В ТОВА ,ЧЕ ТРОВЯТ НЕПУШАЧИТЕ ОКОЛО СЕБЕ СИ ! Не може в целия цивилизован свят да се взимат такива мерки, а ние да си останем вечно в ОРИЕНТА ! Трябва да има забрана, а не да се гледат само интересите на търговците на цигари и егоистичните пушачи - убийци на околните проявяващи наркоманна зависимост към папиросите!

Четвъртък, 18-ти Март 2010

Иванова: Да,3 милиона са престъпници,защото нарушават правата на другите ,които не пушат.Никой не им е длъжен да диша тютюневия дим.Като искат да пушат да го правят само в къщи,но не и на обществени места,даже и на улицата.Писнало ми е от пушачи ,които димят ,като комини и си хвърлят фасовете където им свърне.Изобщо пушачите трябва да бъдат гонени до дупка и това удоволствие да им излиза солено.

Четвъртък, 18-ти Март 2010

Митьо Теслата: Абе тук има ли луди? Кой ще посмее да отвори кафене за непушачи? Ха ха ха ! Или сладкарница за пушачи! Аре чао че ше одим на работа!

Сряда, 17-ми Март 2010

Jorhe: Прекрасна статия! Поздрави, Велислава! За съжаление, и тук, както във всички форуми на електронни издания стои един и същи проблем - пълно е с полуграмотни маймуни, които искат да говорят.

Сряда, 17-ми Март 2010

Мако Дако: Аз мисля,че от уважение към себе си трябва да прекратите коментариите по повод статията на това сбъркано от всякакво гледна точка човече. То не заслужава чак такова внимание - месец и половина след излизането на статията във вестника.С последните си изпълнения то не заслужава НИКАКВО внимание. То е консумирано присъствие.

Вторник, 16-ти Март 2010

batko: Ей, гадна жена-мъж вместо да си направиш трансексуална операция и да станеш еднополово същество си тръгнало мнения да даваш !!!!

Събота, 13-ти Март 2010

bisserina: Г-жа Дърева е пушач сигурно от 30 години. Затова е и толкова настроена срещу тази разпоредба. Т.е. личен интерес. Между другото самата тя тежи без дрехите под 40 кг и зиме и лете ходи с 2-3 пуловера. Моя близка работеше с нея в една стая и г-жа Дърева не даваше да се отварят прозорци, защото все й е студено. Някои се преместиха тозно заради нея. Сигурна съм, че ако не пушеше, написаното от нея щеше да е точно на 180 градуса.Не бива личната заинтересованост да надделява.Аз съм непушач , но съм против толкова драстични мерки. Все пак това е една зависимост и не е лесно да се отреже от раз.

Петък, 12-ти Март 2010

veselina: Py6ete,si,no ne iskam,kato vlqza,nqkade da me odimqvat!

Неделя, 14-ти Февруари 2010

До пушачите: Знаете ли, в Англия пушенето на обществени места е забранено от около 2 години и половина - нито едно заведение не е фалирало поради тази причина или да е намалял притока на клиенти - когато им се припуши хората си излизат навън, запалват си цигара и не пречат на никого. Отиваш на заведение/дискотека и никой не ти дими, не те трови и когато се прибереш забелязваш че не си се овонял на цигарен дим. Пушачи, помислете за хората около вас трезво и не само през вашата гледна точка. Когато си решил да се тровиш го прави сам, без да натрапваш отровата си на околните.

Събота, 13-ти Февруари 2010

филтърче: Осъзнали се някой пушачи и вече са врагове на цигарите.На тях да напомня приказката:че курва ,като остарее ,става ла светица.....

Петък, 12-ти Февруари 2010

Пушач: Няма да плащам по-високи осигуровки! Защо да плашам повече като пуша. По вашата логика и аз не искам да плащам за лечението на някой болен от каквато и да е друга болест!!!!!

Петък, 12-ти Февруари 2010

До непушачите: Добре бе ..., а защо на тоя който му пречи цигарения дим не си стой в къщи?!?!!? Аз съм пушач, ако обаче около мен има хора непушачи няма да запаля цигара. Не съм зависима от цигарите. Бахти крайните изказвания! Я се освестете малко, след 20 дена ще ревете за нещо друго и пак ще изпозлвате крайни думи.

Четвъртък, 11-ти Февруари 2010

Мушамата: Г-н Костадинов,да на едно мнение сме че пушенето трови ,а корпорациите забогатяват няма никакъв спор по този въпрос.Дали ще съм по-щастлив -не мога да ви отговоря, защото не знам какво ще се получи /в момента не съм нещастен/Благодаря за отговора!

Четвъртък, 11-ти Февруари 2010

Костадинов: Уважаеми г-н Мушама, Просто мисля, че начина един ден да няма тютюнев дим е този. Помислете си - няма ли да сте по-щастлив, ако вместо да задоволявате тази зависимост, която Ви трови (нали тук сме на едно мнение поне) Вие нямате нужда от нея и не правите богати тютюневите корпорации?

Четвъртък, 11-ти Февруари 2010

Отдавна осъзнал се пушач: От финала на тази "статия" човек може да остане с впечатление, че всичко в тази държава се крепи на цигарения дим. Г-жо Дърева, димете си тайно, това никой не Ви го забранява, но не пречете на тези, които не искат да го правят. Никой няма да ви направи непушачи, ако не искате самите вие. Ще имате удоволствието да си умрете такива (и от този си навик).

Четвъртък, 11-ти Февруари 2010

Мушамата до Lara Croft: Miss Croft,ми защо не си публикувате вашата снимка , ако не получим стрес,може пък да станем непушачи и да изгони който искате от която партия ви е угодно! -))

Четвъртък, 11-ти Февруари 2010

Мушамата: Г-н Костадинов,абсолютно сте ,прав ужасно зло е да се тровят другите ,особенно деца! Но какво ще стане, ако пътуваш 5-6 часа с дръгливото БДЖ и си пушашач и не искаш да пречиш на другите?За 10 път ви питав и вас какъв би бил проблема да има 1 вагон за пушачи и ТАМ ДА НЕ ВЛИЗАТ ТАКИВА КАТО ВАС С МАЛКИ ДЕЦА А САМО ОЛИГОФРЕНИ С ЦИГАРИ,А?МОЛЯ отговорете ми на въпроса!

Сряда, 10-ти Февруари 2010

Lara Croft: НОВОТО ЛИЦЕ НА БУЛГАРТАБАК http://ibox.bg/groups/%C2%FA%ED+%C5%EC%E8%EB+%C4%E8%EC%E8%F2%F0%EE%E2+%EE%F2+%C3%C5%D0%C1/blog/view/16172/ Станете членове на групата Вън Емил Димитров от ГЕРБ

Сряда, 10-ти Февруари 2010

Костадинов: И изобщо примерите Ви са отвратителни и показват само едно - че тютюнопушенето е ужасно зло, и хората, които веднъж са се пристрастили вече не могат сами да се отърват от тази зависимост, ТЕ СА ЗАВИСИМИ, и тяхното поведение се диктува от тази зависимост! В този смисъл може да се постави въпроса дали след като тяхното мнение е формирано под влияние на тази зависимост то е напълно обективно? ВИЕ СТЕ ЗАКЛЕТ ПУШАЧ, НАЛИ?

Сряда, 10-ти Февруари 2010

Костадинов: Защо не възприемат това дебелите ви глави (Вашата и на всички пушачи, които отказват да се съобразят с правата и на останалите). Разберете, нямам нищо против да пушите колкото си искате, но го правете така, че тези, които не са зависими от цигарения дим да не бъдат потърпевши. Искам да Ви попитам - ще му стане ли лошо на едно дете, ако изяде един пакет чипс наведнъж? А ако изпуши един пакет цигари на веднъж? Ами ако дори заклет пушач изпуши един пакет цигари наведнъж?

Сряда, 10-ти Февруари 2010

Костадинов: Просто не можех да повярвам на очите и ушите си като слушах вашите приказки! Примерът със влака който дадохте - За вас нищо ли не значи здравето и на другата половина на пътниците, които се тровят от дима? Ами примера на младото поколение? Как да обясня на моето дете, че пушенето е нещо лошо за здравето, създава страшна зависимост, че от него се умира, когато такива като вас пропагандират точно обратното?

Сряда, 10-ти Февруари 2010

Костадинов: Въпреки всичко, когато Ви видях в студиото на телевизията тази сутрин заедно с другия млад господин, си казах: "Най-сетне и аз да бъда на едно мнение с Г-жа Дърева по даден въпрос, пък макар и толкова ясен и недвусмислен за всеки разумен, отговорен и независим човек". Каква беше огромната ми изненада, когато Вие, жена на достолепна възраст започнахте така яростно да защитавате точно обратната теза!

Сряда, 10-ти Февруари 2010

Костадинов: Г-жо Дърева, Никога не съм споделял вашето мнение и възгледи, винаги е личало, че те са оформени на принципа на тоталната конфронтация, без значение дали това, което казват/правят/предлагат вашите опоненти е правилно или не! Единствената Ви цел е била да яхнете недоволството дадена група хора - нещо неизбежно, когато се прави една промяна или реформа, пък била тя и крайно необходима.

Сряда, 10-ти Февруари 2010

Мушамата: Абе Сополив,а ти за това ли не пушиш ,защото тебе те ебат другите!?

Вторник, 9-ти Февруари 2010

Сополив: Др.Дърева Ти пушиш щото не те ебат, другите що?

Вторник, 9-ти Февруари 2010

Дружинната: Какво против Монсанто - нали вашите хора социалисти са техни представители тук

Вторник, 9-ти Февруари 2010

Шушляк: Цигарите няма да изчезнат, както не изчезват нароктоците въпреки грандиозната борба с тях. Просто печелбите нарастват - дали за дилърите, дали за държавата се е е в гъз.

Вторник, 9-ти Февруари 2010

Мушамата до Бивш пушач: Много добре знам!Реалната цена на 1 кутия е около 1.20-1.50лв.,другото отива в държавата и се ползва от всички даже и непушачи,и точно за това ми е чудно за какво е този вой до небесата!?

Вторник, 9-ти Февруари 2010

яхиел: разумното решение е лицнз за пушене на кръчмите - примерно 250 000 гдишно, кито да отиват за издръжка на болници. който иска да пуши да с плаща и по сэщата схема легални кофишопове

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Бивш пушач: Абе Мушама, как няма да си плащаш здравни осигуравки !? Ти не знаеш ли, че парите от цигарите отиват за издържането на военните ни контингенти !?

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Бивш пушач: Аз другарко Дърева на едно място прочетох списък на най-известните пушачи(Сталин,Чърчил,Кастро,ЧеГевара) и на най-известните непушачи(Хирлер,Мусолини,Пиночет...) и от тогава вече не пуша.

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Мушамата: Какато казах преди,пушачите плащат също здравни осигуровки,които се разпределят за ползване и от непушачите.Аз съм съгласен,/не казвам че съм представителна извадка сред пушещите/,да не ползвам здравните услуги ,а да си плащам на свободно ,но също ще искам и да не ми удържат пари за здраве ,тогава няма да се чувствувате ограбениот нас

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Пол Пот: Всички напуснали БКП и преименували се в БСП/меншевики/ и т.н. са ПРЕСТЪПНИЦИ ПО ПРИРОДА!!! Вие не правите изключение ГОСПОЖО ДърЛева.

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Ернесто: Най-мразим пури. Трябва да се забранят. Никва аванта за Кастро

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Валенберг: П*о арийска, както казва Волен

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

теькрк: Да живее др. Георги Димитров!

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Бивш страстен пушач : ДО ПУШАЧИТЕ: Вижте, проблемът не е в това, че димите. На мен все още ми харесва миризмата на цигарен дим. Проблемът е, че пушачите ПОЛЗВАТ ПОВЕЧЕ ЗДРАВНИ УСЛУГИ, в сравнение с непушачите. А ТЕЗИ ЗДРАВНИ УСЛУГИ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ ЗАЕДНО. Т.е. реално ПУШАЧИТЕ КАТО СИ УВРЕЖДАТ ЗДРАВЕТО ОГРАБВАТ ОТ ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ! Можете да се скриете и в миша дупка да си пушите, пак накрая като се наложи да ви лекуват, ще ви лекуват същите хора, които ще лекуват и нас, непушачите.

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Шейнин: И другарите Коларов, Червенков, Чанков

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Шейнин: Да живее др. Георги Димитров!

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Putco: Марихуаната трябва да се легализира - или понте да се изравни като статут с цигарите - да може да я пушиш заврян в кенефа.

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

tosho1111: Г-жо Дърева, Вашата статия разглежда мерките срещу пушенето като мерки на Системата срещу Вас и останалите пушачи. Тези мерки са и за нас, Непушачите, чието нежелание за пушене постоянно и навсякъде бива потъпквано. Отвратително е усещането, когато водиш детето си на сладкарница и да виждаш и усещаш облаците гъст дим около себе си. Аз няма да стана пушач, но искам да предам това и да дам тази възможност и на подрастващите. Пушенето е Въпрос на личен избор. Дайте ни глътка въздух, по дяволите спрете да бъдете егоисти! Колкото до референдума, Да, може би Никотиана ще спечели, но ще спечели защото тези под 18 не могат да гласуват, защото тези до 25 не биха си губили времето да гласуват , и че мислещите до 30 вече ще са в чужбина. Ще спечелят останалите и ще загубим всички. С уважение, 1 от 3,5млн непушачи

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

мафани: Дърева, макар да е комунистка и пушачка, две наистина тъмни петна в биографията и е безспорно права - особено като говори за чипса. Не може изключително и докозано вредни храни в шумолящи опаковки да се пробутват на децата ни безгрижно. Нека върху опаковките да има снимки на дебели задници.

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Му6шамата: До Лекар: Защо вие,непушачите си мислите,че основното и най -голямо удоволствие на нас пушачите е да ви тровим и вмирисваме живота!Няма такова нещо!!!Тичайте по 10 км на ден,ходете сред природата,водете природосъобразен живот,живеите 200-та години,които ще достигнете без цигарен дим и подпомогнати от най -доброто и качествено ,здравеопазване в света,лошо няма!!Ние просто искаме да има такива места на които да може да пием по 1 кафе,в компанията на гадните цигари и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НЕ ДЪДЪРЖИМ ТОВА ДА БЪДЕ В ОБКРЪЖЕНИЕТО И ТЕРИТОРИЯТА НА НЕПУШАЧИТЕ,АМА ВЪОБЩЕ НЕ ДЪРЖИМ НА ТОВА!!!!!!! Просто може да си има отделни заведения за такива хора и предполагам че никой пушещ няма да отиде в друго заведение за да ви одими чистия въздух.Относно здравните осигуровки ,предлагам въобще да не се осигуряват пушачите и да си плащат лечението сами,но тогава няма и да си внасям всеки месец кръвния данък който особите от лекарското съсловие ми дерат всеки месец!

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Iliev: Г-жо Дърева, а спомнятели си каква свинщина оставихте след себе си в коридорите на НДК след последната Ви сектантска сбирка наречена конгрес? И лично Вие долу до стълбите. С умиление Ви наблюдавах, Вас и Вашата мизерна душа. Няма по-лошо нещо от нечистоплътна жена.

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Бивш страстен пушач: Абсолютно разбирам авторката. Забраните за пушене изглеждват като издевателство над пушачите. САМО ЧЕ всъщност ПУШАЧИТЕ ОГРАБВАТ ВСИЧКИ НАС. Защо? В България действа системата за солидарност по отношение на здравните осигуровки. Всеки плаща за здравето си, но не всеки се възползва от услугите по едно и също време. Колкото повече здрави хора има, толкова повече пари биха се акумулирали. Само че когато увреждаш здравето си нарочно - чрез пушене - (тук не говоря само за рак на белите дробове, а за много по-честите кардиологични проблеми), ти реално ползваш ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ ОСТАНАЛИТЕ от тези здравни осигуровки. Парите, които се събират от всички нас, са ограничено количество. Има значение дали ще ги изразходваме за неизбежни, здравни проблеми свързани например с остаряването или с високо кръвно, инфаркти и инвазивна кардиология ПРЕЖДЕВРЕМЕННО. Властите показват вече 20 години, че не могат да разпределят тези пари справедливо. ПУШАЧИТЕ УСЛОЖНЯВАТ ФИНАНСОВОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА ДОПЪЛНИТЕЛНО!

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Deutschmann: Umirai bavno, no sigurno! I to mnogo matshitelno, no ne trovi drugite i tvoite okolo tebe ! Nyama pushatsh koito kogato nablishava matshitelnata smart, pritshinena ot cigarite kato rak ili infarkt,da ne e sahsalyaval ! No kassno e bate !

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Lekar: Който исак да се самоубива с цигарен дим да го прави в къщи. Ако желаеш да се самоубиваш с катран, никотин и над 100 токсина в цигарите - нямаш право да убиваш другите заради порока си!. На Дърева и другите надаващи вой препоръчвам да отидат в страните от Западна Европа и в САЩ и Канада- да видим кой ще им позволи да тровят непушачите.Това за Италия са пълни глупости - никъде не се пуши вече там ! Гледайте филма "Вътрешен човек" да да разберете защо е толкова трудно отказването от наркотика цигари. Направете справка за милиардите с които са осъдени цигарените компании в САЩ!

Понеделник, 8-ми Февруари 2010

Мушамата: E-e-e непушачите ,споко де,хайде стига сте мрънкали като стари девици,а бързо тичайте към зоомагазините да си купите костенурки ,орли и разни други такива многогодишни животинки ,че то от 1 юни като влезе забраната и вземете да живеете по 120 години минимум ,какво ще правите следващите 100-200 г !??

Неделя, 7-ми Февруари 2010

Гражданин: 5. Най- лошо е положението на непушачите в България , Сърбия и доскоро, но вече не в тази степен в Гърция. На Балканския полуостров върлува особен вид простащина, невежество , агресивност и садизъм от страна на пушачите спрямо тези които не желаят да бъдат тровени от тях. Това от което се опасява г-жа Дърева , че ще се появи отново практика за дъвчене на тютюна, всъщност не е никаква трагедия , а напротив - би решило проблема с приблизително 4 МИЛИОНА И ПОЛОВИНА НЕПУШАЧИ, ТРОВЕНИ ОТ 3 МИЛИОНА ПУШАЧИ в България !

Неделя, 7-ми Февруари 2010

Гражданин: 4. Според логиката на г-жа Дърева всяко нещо което се ограничава от закона се практикува повече. Aко следваме тази логика, би трябвало нищо да не се забранява и ограничава - например наркотиците, убийствата, кражбите изнасилванията и т.н. Тази логика е абсурдна ! Нека дам пример за вредното въздействие на вдигането на забраните с положението в Холандия, където след частичното легализиране на употребата на леки наркотици на някои места, за последните 20 години положението с наркоманите се ВЛОШАВА !!!

Неделя, 7-ми Февруари 2010

Гражданин: Не съм съгласен с мнинето на г-жа Дърева по този въпрос. 1. След въвеждането на различните по степен по- строги забрани в Еворопа и Америка за тютюнопушенето на обществени места ( в някои градове - включително на улицата ) през последните 10 години пушенето значително намаля . 2. За разлика от чипсовете , които тровят само този , който ги яде, при цигарите основни жертви са пасивните пушачи. 3. Едно от най - неприятните впечатления на повечето туристи от България, е това, че няма заведения, които да не са силно одимени от цигарен дим.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

zakletpushach: Другарко Дърева, защо не принудите всички кафенета и кръчми просто да си сложат хубави климатички системи, които да издърпват тютюневия дим. Иначе доводите ви са просто смехотворни.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

николо: не знам от каде тази сбръчкана от цигари дърева черпи вдъхновение, но е време да разбере че отдавна никой не е слуша освен измислените от червените хмери "герои на съпротивата".:))))

Неделя, 7-ми Февруари 2010

Krasy: Дааааа,никога не е късно човек да стане за резил.Защо ли Ви трябваше това другарко Дърева.Май и Вие като малките деца вече не се усещате за някой неща.И един съвсем исктен съвет от мен:опитайте се да ги откажете и след година две пак напишете нещо подобно.Да видим дали ще Ви се получи.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

rosicastoyanova: Още ли обсъждаме слабоумните твърдения на ДърВева От много пушене няма добро оросяване на мислителницата

Неделя, 7-ми Февруари 2010

petar stoev: Ne, G - za Dureva, ne ste pravi!I marihuanata ne e razreshena, slava Bogu! ne sme v Holandia. I sas zabranata se dava shans na nepushachite. Nikoi ne e dluzen da vdishva s vas nikotinovia dim v zatvoreni pomestenia. Ne znam, otkude sa svezite vi vpechatlenia za tolerantnost kum pushachite v Evropa. V Germania, kudeto ziveq, ste otnesete korava globa, garantiram vi go. Niama smisul da dramatizirate zabranata - tia ne ogranichava svobodata vi, naprotiv - dava shans na nepushachite. A statiata vi meko kazano e slaba. Moze bi prosto ne iskate da poglednete na sveta prez druga gledna tochka. Naprimer ot tazi na nepushachite.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

greeen: Много слаба статия и обосновка. Деветокласник може да обори аргументите на Дърева.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

Продьо Стефанов: ДРУГАРЯТ ДЪРЕВ ОСВЕН ГРОЗЕН, МРЪСЕН И ЛЪЖЛИВ, Е РЕШИЛ ДА СТАНЕ И МИРИЗЛИВ! С ТОВА ЩЕ ДОПЪЛНИ ОКОНЧАТЕЛНО ОБРАЗА НА ИСТИНСКИЯ КОМУНИСТ.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

Fjuuuit: Забележете, че воят го надигат пушачите. Пушил съм навремето, но никога когато съм с непушачи, на които това е неприятно или имат здравословен проблем. Този въпрос е всъщност въпрос на възпитание. Нашата секретарка всекидневно я опушват и тя не може да се махне от работното си място. Формално в институцията е забранено пушенето, но не се спазва от...нахалните и невъзпитани пушачи. От всички зависимости тази вреди пряко на околните. Като искаш да се напиваш, не ми наливаш насила и в моята уста, нали? Дъвчели, смучели, смъркали - то са факти, то е дърляне за това колко други вредности има, колко сме чели, това маи, ацтеки, от сто кладенеца вода ще донесем, за да запазим правото си на невъзпитани, арогантни, интеРЕКТУАНАЛНИ пушачи -дъреви философи. А всъщност ДУМАН е прав - забранява се пушенето в затворени помещения, които не са ваша частна собственост, а се посещават и от други хора. Странно, че много хора у нас смятат, че светът съществува само заради тях.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

Думан: Дърева (Дърлева),която изразява станавището,че забраната за пушенето (в затворени помещения(!?),а не въобще забрана за пушене) я превръщало в затворник... Ти и сега си си затворник на страста си,г-це .....!!! никой не ти забранява да пушиш. Забраняват ти да пушиш в затворени помещения,за да не ти дишам пушека,нахалнице...! И не си служи с манипулативно-комунистически тон,когато изразяваш мнение....! Забранено е толкова....! Сърдиш ли се ,когато светофара свети червено,а ти искаш да ти свети оранжево...!? А ти като си обичаш тютюна и всякви други зависимости...си ги купувай ,никой не ти ги забранява...!

Неделя, 7-ми Февруари 2010

HEGNAR: Велислава Дърева тотално греши някои неща . Дъвченето на тютюн или ползването на snus в умерени количества са безвредни докато пушенето на тютюн е вредно от първата цигара . Цигарите са радиоактивни и Полоний 210 тежък радиоактивен метал е най - голимия убиец . Забраната за тютюнопушенето идва и от там , че е забранено пушенето на работни места , а хотели , дискотеки и т.н е работно место на много хора . Ползването на snus не е забранено никаде и няма да се забрани .

Неделя, 7-ми Февруари 2010

Мушамата: А по повод на някои изказали се преди мен,че пушенето е вредно и трябва да се забрани : 1.Замърсяването от автомобилния трафик и то е вредно и то не само за здравето на префърцунените непушачи а и за цялата планета -да се спре със закон ! 2.Замърсяването от производствени и преработващи дейности в световен мащаб-също! 3.Всякакъв вид електроника като :GSM,телевизия,елзахранвания,микровълнови фурни и други такива излъчващи вредна за непушачите електромагнитни вълни устройства и съоръжения! 4. ........ 5...... И в този дух е хубаво да се заживее както са живяли в каменната епоха !!!

Неделя, 7-ми Февруари 2010

Мушамата: Ей това непушачите сте големи тикви бе!!!Аз не съм комунист,нито си падам по Дърева,нито казвам че искам дза пуша пред деликатният нос на някой досадно мрънкащ противник на тютюна!!Прави сте да защитите правото си на чист въздух , и ние пушачите искаме или не искаме ще се съобразиме с тези норми ,но нека просто да си има ОТДЕЛНИ МЕСТА ЗА ПУШАЧИ В ЗАВЕДЕНИЯТА ,или да си има заведения само за пушачи и други такива за непушачи .Проблема просто е решен.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

joemo: празни мисли на един празен човек

Неделя, 7-ми Февруари 2010

gonzo: toja urod da hvane i da se grxmne predi da e stanala prestapnik!! takova gnusno sashtestvo..i pusheshto!

Неделя, 7-ми Февруари 2010

asdfg: Според мен има само два начина да бъде решен този проблем. Или с пълна забрана или без никакво ограничение. Обикновено, човек не сяда сам в заведение. Също така почти винаги има, както пушачи, така и непушачи в една компания. Дори и да се отдели някое помещение вътре ще има и непушачи. Освен това, когато има разделяне заведенията винаги ще са на загуба от местата за непушачи. Въпрос на време е да се свикне с евентуална забрана и заведенията оптново ще се запълнят, защото аз също вярвам, че ще има недотам забележимо отдръпване.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

asdfg: Наивник, относно твоето здраве, не си прав, че касае само теб. Здравно-осигурителната система в България е такава, че всеки един, който се осигурява го касае И здравето на другия, защото всички плащаме, както за моето, така и за ТВОЕТО лечение. Честно казано на мен не ми дреме за тази забрана, първо, защото не пуша и второ, защото не ми пречи да ходя там, където се пуши. Ако мислиш, че твоето здраве си само и единствено твоя работа то спир да се осигуряваш и си плащай само и единтвено на здравноосигурителен фонд, което май не е възможно но все пак...

Неделя, 7-ми Февруари 2010

asdfg: Дърева, пак нищо не си разбрала. От теб и от много други ще се иска да не пушат на закрити обществени места. Нищо друго!!! Ти май само от думите на Първанов разбира нещо. Макар че и за това не съм сигурен. Ловните геройства на Първанов ги обрисува, като разходка в парка.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

Fjuit: Пушачите никой не ги спира да си се тровят. Но това не им е достатъчно - искат и останалите да тровят. Откъде другарката Дървева знае, че пушачите в България били 3 милиона? Надушвам старата комунистическа увереност, че държавата е тяхна и ще си правят каквото поискат. В заведенията трябва да има отделни помещения и ако няма такива - да се затварят. Аз отдавна не ходя по заведения точно заради дима - имам алергия. Не каня у дома пушачи, които не се съобразяват и не ходя на гости на такива. Не мога в собствената къща на човека да му нареждам да не пуши. Ето така пушенето става проблем на общуването. Въпрос на избор е - аз избирам да не се влача по болници, поне доколкото зависи от мен.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

Р. С.: НИКОТИАНА ще спечели срещу ЖИВОТА така както и комунистите все печелят срещу ЧОВЕКА в БУЛГАРИСТАН .Никакви признаци на нормалност Велиславке, обери си паяжините , затлачили зачатъците на логична мисъл

Неделя, 7-ми Февруари 2010

R S: Велиславке, ама ти и пушенето превърна в политика На моменти го даваш демократ, ама падне ли ти сгода ,не изпускаш снайпера по Бойко ЗА МНООГО ЛИ ? Бъди журналистка с човешка ,ане с комунистическа окраска Нормален човек не би слугувал на БСП Само платен

Неделя, 7-ми Февруари 2010

Наивник: От дете мразя комунистите, но този път ТЯ е права!!! Всички които плюят сега по нейн адрес по нищо не се различават от тези, които викаха с пълно гърло "СМЪЪЪЪРТ" по време на тъй наречения "НАРОДЕН СЪД", а сега ги е хванала една тежка амнезия и даже не могат да си спомнят кого са осъждали на смърт. Относно забраната за пушене на обществени места съм за, но да има и такива на които с удоволствие да мога да си пуша, а не като преди 25г да слушам музика по мазетата. А относно моето здраве, моля оставете ме аз да си взема решението. Преди да ме карат да спра да пуша, трябва да спрат химическите, металургичните и доста други заводи, в които между другото, пушенето ще е забранено.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

Дъра-Дъра-Два Чадъра: Тъпо, тъпо, от Дърева по тъпо няма. С това изкопаемо няма какво да се говори

Неделя, 7-ми Февруари 2010

бзм6666666: Дърева,всеизвестно е,4е пушачът се разболява повече,а плаща колкото мен за здравни вноски,не съ съгласен аз да му поемам ле4ението,а цигарите се спират най-лесно.Аз ги пуших 19 г. и ги отказах от раз,вси4ко е въпрос на психика,сменете си чипа и няма да имате проблем,е още ги сънувам,13 г. след като съм ги оставил,но това е малка беля. Така,4е съм за драконовски мерки срещу пушачите на обществените места и да им се вдигнат здравните вноски 3-4 пъти.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

джон арт: продължение Нещо ми убягва смисълът, а на другите? Щели да възникнат "частни партита" за пушачи! Е чудо голямо, нали всички наркомани се сбират със себеподобни и не се друсат навсякъде?!? Или удобно пропускаме да споменем незначителния факт, че тютюнопушенето си е наркомания? Ако не знаеш, велиславо, да те образовам: никотинът е алкалоид, който създава привикване. Както и другите алкалоиди на някои растения. Например културния мак. И за финал- прочети и статията за болен след твоята. аз ще ти пейстна мъничка част от нея. "Той си спомни, че екипаж на компанията е извикал служби на сигурността на европейско летище и полиция заради пътник, който пушил в тоалетната, а на всичко отгоре се държал агресивно."

Неделя, 7-ми Февруари 2010

джон арт: Ясно е, че един пушач ще докара от девет партийни централи доводи в защита на осмърдяването и поболяването на хората около себе си. Ясно е, че същото това нещо ще подхвърли и една- две смислени приказки, за да прилича цялата помия на еликсир(по това се разпознава камунясът- той е обучен да говори с полуистини цял живот, а знайно е, че полуистините са по- опасни от лъжата!). Само не е ясно защо никога, ама никога не взема предвид гледната точка на непушача, а я заклеймява и го праща в отбора на мутрите??? Той (пушачът)бил репресиран, моля ви се! А другите, които поемат смрадта и отровите? Те го репресират, така ли? Аман от произволни твъдения с менторски тон и неточни изводи, маскирани като истини. Забраната била в полза на печалбарите, както и незабраната

Неделя, 7-ми Февруари 2010

ДА НА ЗАБРАНАТА = БЕЗ ЦИГАРИ : КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО ПУШЕНЕТО НА ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА. ЗА Г-ЖА ДЪРЕВА И ВСИЧКИ ПУШАЧИ - "...ВАШАТА СВОБОДА СЕ ПРОСТИРА ДО ТАМ, ДО КЪДЕТО ЗАПОЧВА ДА НАРУШАВА МОЙТА СВОБОДА...". НАУЧНО Е ДОКАЗАНО, ЧЕ ЦИГАРИТЕ СА ВРЕДНИ И ОПАСНИ ЗА ЗДРАВЕТО - НЕ ЖЕЛАЯ ДА МЕ УБИВАТЕ С ЦИГАРЕН ДИМ. ПУШЕТЕ СИ У ДОМА - УБИВАЙТЕ ВАС И ВАШИТЕ БЛИЗКИ. ВСИЧКО ДОБРО !

Неделя, 7-ми Февруари 2010

Попов: Г-.жо Дърева, коментирам статията Ви от САЩ. Преди някалка месеца отседнах в хотел в щата Илинойс. На ресепцията имаше надпис че ако пушиш в стаята ще платиш 100 долара глоба за обезмирисяване на стаята. А в Америка каквото казват го правят.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

МУСТАФА: ДО pirat: Дъревааа не с този тон моляяя. Дръж се възпитано.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

МУСТАФА: Дърева е изкукуригала дърта кляфка, но не намирам аргументи за да възразя на становището и относно тютюнопушенето, като считам, че гореописаната статия е плод на пръв проблясък на съзнание у въпросната госпожа. Бравос Дърева след 100 години мъки в писането най - сетне роди нещо.

Неделя, 7-ми Февруари 2010

pirat: Това не е форум, а плювалник! Що за помия! Какво общо има темата за цигарите с тази идеологогическо-просташка каскада от обиди по адрес на автора: "комуноид", "комунистически парцал" и пр. ???? Сигурен съм, че ако утре същият автор напише за теменужките, плювалникът ще е същият. Баси изродите гнусни!

Събота, 6-ти Февруари 2010

DEREVA E KURVA: AZ ZA6TO DA SM DLAJEN DA TI DI6AM OTROVITE MA TAPO PUTKO ZASPALA RAK CILATA TI FAMILIA DA SPOLETI

Събота, 6-ти Февруари 2010

От САЩ: Дърева, явно показваш некомпетентност. В САЩ има 50 щата и режима за пушене е различен. За пушенето в личния дом, също не сте информиране. Явно никога не е късно да се покаже пълна некомпетентност. Но явно на някои от по-старите кадри на партията, картината им става бърза и трудно вече следят "филма".

Събота, 6-ти Февруари 2010

ВЕЛИСЛАВА ДЪРЕВА: ЩО НЕ ВИ *** МАМАТА НА ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИ! КАКВО РАЗБИРАТЕ ОТ ВОЕННА МУЗИКА? НЕЩАСТНИЦИ - ХА,ХА,ХА..........

Събота, 6-ти Февруари 2010

the социалиста: И аз исках да напсувам Дърева, ама при толкова преди мене, просто няма да ми се чуе гласа. А що се отнася за цигарите, отказах ги на 12.04.1999 год.

Събота, 6-ти Февруари 2010

вал сим: мисля , че се прави просто на интересна. жалко за претенциите й , че е някоя си , а е толкова късогледа.

Събота, 6-ти Февруари 2010

Yordan Boev: Добър ден,бих искал да направя едно запитване към редакторите на уважавания от всички нас вестник,а именно до кога ще дават изява на такива псевдо журналисти със закърняло,комунистическо мислене и детински разсъждения?!Силно съм притеснен за бъдещето на вашата медия,ако продължавате така незнам кои "интелектуалци" ще продължават да ви четат.Наистина помислете добре,какви идеотски статий побликувате!Относно колежката Дърева...просто нямам думи,аз съм пушач и ме е срам че тя се бори за правата на пушачите!Не ви ли писна да мислите само как да заобиколите забраните,не може ли един път като има правила да започнат да се спазват???Като толкова много ви се пуши,а сте в заведение,в което е забранено,решението е много просто излизате отпред и си пушите,толкова ли е трудно?А като не ви харесва няма да ходите на заведение ами ще си пушите по пейките,кадето ви е и мястото комунисти долни!

Събота, 6-ти Февруари 2010

Виктор Топлийски: Никой не ви прави престъпник. Вие комуниститете сте си по начало пресъпници, та нищо ви не спира! Добре, че повечето пушачи не са комунисти. А иваче препоръчвам на съпартийците ви да пушат всички, та дано се отървем от вас по-скоро.

Събота, 6-ти Февруари 2010

РАДОСТ РАДЕВА: РАДВАМ СЕ ЧЕ ДЪРЕВА ЗАЩИТАВА ПУШАЧИТЕ! СЕГА ВСИЧКИ ПУШАЧИ ЩЕ ГИ Е СРАМ ОТ ТОВА, ЧЕ СА КАТО НЕЯ! ХА-ХА! КАТО ВСИЧКО ГРОЗНО ОТ ТОЗИ СВЯТ СИ ОТИВАТ КАКТО КОМУНИСТИТЕ, ТАКА И ПУШАЧИТЕ!!!

Събота, 6-ти Февруари 2010

TUTUN: BEZSPORNO PUSENETO E VREDNO,NO GLAVNO VREDI PUSA4A I NAKOI OKOLO NEGO. KAKVO DA KAJEM ZA PIENETO? ZA ALKOHOLA! VREDATA E ZA KONSUMATORA,NEGOVOTO SEMEYSTVO I ZA OBSTESTVOTO.OT DVETE ZLINI ZABRANI PO MALKATA ZLINA - LISEMERIE ILI KAKVO? SAMOKONTROL I NISTO POVE4E!

Събота, 6-ти Февруари 2010

М.Пернишки: Елементарната култура изисква да уважаваш правата на другия, а не първосигнално да удовлетворяваш собствения си кеф и да тровиш въздуха, който дишат тия около теб. Но това се разбира, когато достигнеш определено ниво на цивилизованост, на отдалеченост от живота ни върху дърветата, което явно на госпожицата липсва. Тя и затова е и комунистически израстък.

Събота, 6-ти Февруари 2010

marko_totev: ма много точно си го казва жената,какво искате?Нямам ли право поне на това?Вечно ли някой ще ми определя наклона на каскета?А стига са ми брали грижата,дали ще хвана рак или не си е лично моя работа.И на мен не ми харесва,когато в тролея някой смърди на винпром или трактор,ма какво-да рева за специален превоз за трезвеници ли?Малееей,колко сме деликатни...

Събота, 6-ти Февруари 2010

Smirena: Бабите и дядовците ми са садили и сушили тютюн.Това е бил поминъкът им,а за много хора и сега е.За тях няма ли земеделска преквалификация?Само със забрани и глоби няма да се оправят нещата.

Събота, 6-ти Февруари 2010

valeri: Дърева просто не искам едно дребно вонящо на л...на човече да ми розваля настроението в заведението.Вървете в тоалетната клекнете си там и тихичко издърпайте си цигарката и после пак елате при бели хора

Събота, 6-ти Февруари 2010

valeri: Дърева просто не искам едно дребно вонящо на л...на човече да ми розваля настроението в заведението.Вървете в тоалетната клекнете си там и тихичко издърпайте си цигарката и после пак елате при бели хора

Събота, 6-ти Февруари 2010

terminator: Aman ot komunoidi , tozi e savsem izpushil, i ne moga da razbera tova travestit li e ili sto?

Събота, 6-ти Февруари 2010

qwwer qwer: Кой ли я слуша тая тъпа и проста куманяшка подметка - Гоцева подлога= ПУШЕНЕТО Е КОФТИ ЗАНАЯТ ДРУГАРКО-АРКАДАШЛАР ! АНАДЪМУ?

Събота, 6-ти Февруари 2010

Stefan Petkov: Prava e Velislava Dareva i tova e samata(golata) istina.

Петък, 5-ти Февруари 2010

diso dyankov: Иска ми се да чуя някой виден пушач да каже: Искам да има във ВСЯКО заведение салон за пушачи и салон за непушачи, като строго се спазва изискването цигареният дим да не влиза в помещението на непушачите. Нека да има чести проверки и нарушенията да се наказват! Това е, което исках да кажа. Както пушачите, така и непушачите са граждани на тази държава и имат право на защита - по равно. Нека, когато се борим за засегнатите си права, да се борим и за правата на другите!

Петък, 5-ти Февруари 2010

diso dyankov: Съгласен съм също, че начини за пушене ще се намерят и след следващи забрани. Един въпрос ме вълнува като непушач и не срещнах отговор в написаното от Вас: как да се защитят интересите на непушачите? Искам да вляза в заведение и когато изляза след 10-15 минути, да не смърдя на цигарен дим. Само в сладкарниците не се пуши (защото сладките поемат миризмата). Имаше решение всяко заведение да има салон за пушачи и салон за непушачи. И? Даже там, където се "направиха", "салоните" често са свързани и резултатът нещо ми се губи. В повечето случаи, има табелки "маса за пушачи", които се местят, заедно с пепелниците и в зависимост от желанието на съответните клиенти-пушачи. Аз поне не знам случай на санкции, нито на проверки.

Петък, 5-ти Февруари 2010

diso dyankov: Макар да не съм пушач, уважавам правото на пушачите да си пушат. Също се съгласявам, че държавата предприема тези мерки не в интерес на гражданите, а в нечий друг интерес. Дали това е в интерес на бюджета или на мафията? Аз съм за второто. Мисля, че и наркотиците са забранени по същата причина.

Петък, 5-ти Февруари 2010

Nik from CA: Да ! Абсолютно сте права г-жо Дърева ! Вие не само сте престъпник, но и в тази статия сте и лицемер! Защо не го обясните това на племеника ми , чийто баща почина на 35 години от рак на белия дроб / от цигарите естествено/ ? А що се отнася до маите и ацтеките, моите извинения - при тях са пушили и то при изпълнение на някои специални ритуали единствено вожодвете и шаманите .

Няма коментари:

Публикуване на коментар