вторник, 3 август 2010 г.

Цветята на злото Част първа: „Дъ мрът червените утрепки!”

Велислава Дърева

1. Трамвай № 8

София, 29 септември 1995 г., петък, 21 часа. Един дребен, слабоват мъж се прибира у дома. Той е около 60-те, с артистична барета, носи детска книжка. Те са въоръжени с боксове и ножове. Тримата скинари оглеждат „сганта” с презрение, търсят някой „подозрителен”, „неблагонадежден” и „небългарин”, жертва търсят, фиксират слабоватия с баретата и детската книжка, заобикалят го, единият пита „Ти турчин ли си, бе?!”, следва светкавичен удар в слепоочието, черепът хлътва, мъжът губи съзнание, смазват го с ожесточение, пребиват го като куче, всичко е оплискано с кръв, хората в трамвая не гъкват.

Спомнихте ли си? Жертвата е бате Асен, знаменитият български актьор Асен Кисимов. Биячите - студент по медицина, служител в частна фирма и момче на 17 години. Няколко години след това той не може да играе на сцената - забравя репликите. На тях не им се случва нищо. При разпитите повтарят обезумителния аргумент, че им приличал на турчин и затова го пребили.

После на откритите телефони в едно радио разни фашизоиди ще крещят „Zieg Heil!” и ще обясняват, че всъщност бате Асен приличал на евреин, и освен това бил „комунистическа свиня”, поради което „жалко, че оживя тая отрепка”.

„Героите” от трамвай № 8 потънаха в нищото. Безнаказано. Ако някой ден изплуват в мелето на поредната неонацистка бруталност, полицията ще се плесне по мъдрото чело – „Ей, да бе!!”. А той, актьорът, си остана за всички нас бате Асен. За мен – още повече. Защото бате Асен е мой братовчед.

2. Трамвай № 20

София, 6 юни 2010 г., неделя (на Вси български светии!), 10, 30 часа. Младежи от левите организации „Че Гевара”, „23 септември” и студентско-ученическото сдружение „Призив за образование” отиват към Бусманци на протестен митинг. В трамвая нахълтват 15 освирепели неонацисти от „Национална съпротива” и „Кръв и чест” с качулки и маски, въоръжени с бухалки, метални пръти, боксове, ножове и счупени бутилки. Пребиват зверски четирима младежи, всичко е оплискано с кръв.

Биячите – стари познайници на полицията. „Ей, да бе!!”...

Според медиите това е война между леви и десни гамени, анархисти и екстремисти.

Според Цвъ.Цвъ., вицепремиер, вътрешен министър и всепризнат ловец на октоподи, медузи и прочее обитатели на обществената фауна, това е сблъсък между „леки анархични движения” и „техните ценности, които те искат да изповядват”.

Другата любима фраза на Цвъ.Цвъ. е „не трябва да допускаме подобни прояви”. Какви са тези „подобни прояви”? Как е тяхното име? Каква е тяхната същност? И кой не трябва да ги допуска?

Мълчи Цвъ.Цвъ. Не казва.

Поради безпросветност? Поради свенлива дискретност? Поради политическа коректност? Към кого и какво? Към неонацизма? Или към скъпия неформален коалиционен партньор Сидеров и неговата фашизоидна и антисемитска „Атака”?

После Цвъ.Цвъ. обяви тържествено, че властта била направила „една комплексна работа” с цел „разпознаване на проблема”! Понеже досега не могли да го разпознаят тоя проблем, тепърва щели да го разпознават комплексно!

Брилянтно е невежеството на властта и медиите. Левите („геваристи” и „септемврийци”, ученици и студенти) не са анархисти. И неофашистите от „Национална съпротива” не са, още по-малко „леко анархични”, каквото и да означава това в представите на Цвъ.Цвъ.

За сведение на г-н Цвъ. няма такова нещо като олекотен, омекотен, изтънчен, изфинен, просветен, културен, нежен (нео)нацизъм.

Няма nazi-light.

Много по-отблъскващо от невежеството е вечното и страстно стремление и младите леви, и неонацистите да бъдат хвърлени под общия знаменател: гамени, хулигани, екстремисти. Това припряно и паническо, сконфузено и конфузно приравняване на антифашистите и неонацистите е много повече от математически знак.

Защото превръща жертвите в престъпници и престъпниците в жертви. Защото осъжда недвусмислено антифашизма като престъпление и оневинява престъпленията на нацизма срещу човечеството. Защото насърчава идеологията на (нео)нацизма – анти-антифашизъм, наричана накратко анти-антифа. Защото допуска, оправдава и узаконява (нео)фашизма като благороден и спасителен, снабдява го с алиби и го погалва по главицата с едно мило снизхождение към „ценностите, които те искат да изповядват”, и, разбира се - към „ценностите” на техните зловещи предшественици. Защото зачерква антихитлеристката коалиция (която е „престъпна” според неонацистката „логика”), отрича победата над нацизма и реабилитира виновните за гибелта на 70 милиона души.

И най-важното – защото проекциите на цялата тази манипулация се простират във всички исторически измерения – вчера, днес и утре.

Това не е невежество. Това е политика.

3. „Напред, фашисти!!!!”.

Г-н Цвъ., отворете неонацистките интернет форуми след разправата в трамвай № 20, прочетете изящното слово на анонимни смелчаци като „Мазния”, „Фаланга”, „Сандокан с 2та ножа”, „Генерал Луков”, „Отоскорцени”, „Багатур”, „ККК”, „88” и прочее, и ще видите кратка илюстрация на „ценностите, които те искат да изповядват”. Правописът е запазен, латиницата е заменена с кирилица.

Следва синтез на „ценностите”:

„БОЙ, БОЙ И ПАК БОЙ! Бе да мрът буклуците. Кво се уплакват пред журналята да са си сидяли утях си сега нямаше да са без зъби и с надути глави! Малко са ги били! Браво, момчета - само така! Вие сте надеждата за бъдещето на Родината! Напред фашисти!!!! Браво на тези момчета, аман от либерали, негролюбци и манафи, келеши с тениски на ЧеГевара, които в 90% са откровени наркоманчета, анархо-болшевишки активисти (т.е. ЛАЙНАТА НА НАРОДА)!... Партизанските боклуци бяха пионерите а техните отрочета - безгрешните и морални червеногази павиани... За разлика от левите утрепки ние спортуваме работиме и наистина искаме България да бъде едно по-добро място ЗА НАС българите, не като вас да искаме турците и циганите да имат равни права с българите. При всяка възможност ще ядете дървото. Дайте сайтовете да се включваме и ние в хайките...

БОЙ, БОЙ, И ПАК БОЙ - само това заслужават! Те са врагове на моят народ, на моите деца, на моята раса, на цялата ни Европейска ЦИВИЛИЗАЦИЯ! Дегенерати левичарски - отивайте в Африка, Китай, или на майната си! Тогава ще си отдъхнем от вас! Браво!!!! Спукайте ги от бой тия левичарски педалчета! Не искам България да се превърне в поредния евро-социалистически кенеф. Просто не трябва да им се дава да дишат. Бой до смазване!...

Ей, курвички леви анархо-комуно-педерасто не знам си какви – сами си избрахте жалкия животец. Вие сте фрустрирани, кастрирани и импотентно-безполови същества. Нещастни курвини-полицеиско-комунистическо-номенклатурни синчета. Малко ви е и още 10000 такива случки пак ще са ви малко. Не в трамваи и автобуси ами и в самолети и фериботи да ви бият – пак ще си останете същите АНАРХО-КУРВИ...

Хубав бой. Който и да е пребил анархо-евреиската сган, заслужава само поздравления. Дано само ****** сега не изтропа хората, които са участвали. Иначе заглавията по вестниците направо ми пълнят душата. Анархо-комунистите не са хора, а още по-малко Българи.

Жалко, че не са ги убили. НИТО МИГ ПОКОЙ ЗА АНТИФАШИСКАТА ЗГАН!!! GOOD NIGHT, ANTIFA SCUM!!! („Лека нощ, антифашистка измет!” – б.а.)”...

4. Наръчник на активиста

От сайта на „Национална съпротива”, 25 март 2010 г. Цитат:

„На 14-18 г. лепиш лепенки, раздаваш рекламни материали на своите съученици, на 25 организираш демонстрации, създаваш групи, даваш насоки на по-малките, а на 35 трябва да си готов да поведеш нацията...

Няма кой да решава вместо нас, ние сме тези от които зависи ще я има ли България. Ние сме продължители на делото на Левски, на Ботев, на Раковски...”

5. Апотеоз на омразата

Те обичат униформите, високите обувки, боксовете, ножовете, татуировките, черните знамена (които нямат нищо общо с анархизма!), горящите факли, свастиките, келтските кръстове. Обичат траурните шествия - в чест на ген. Луков, например. Обичат походите по исторически места, където позират, изпънати в хитлеристкия поздрав „Zieg Heil!” – на Шипка, например. Или на Оборище. Или пред паметника на Ботев.

Вдъхновяват ги маршовете на Третия райх, речите на Хитлер, видеоклиповете с тези маршове и тези речи, качени на техните сайтове. Не видях качени „Площад „Сан Бабила”, 20 часа” на Карло Лидзани, нито „Кабаре” на Боб Фос, нито (поне!) „Триумф на волята” („Triumph des Willens”) на Лени Рифенщаль, дори мисля, че не разбират какво казвам.

Те мразят комунистите и капиталистите, левите и десните, богатите и бедните, старите и младите, просветените и невежите, успелите и лузърите; мразят политиците (без разлика), мразят „елита” (към който искат да принадлежат, ако не успеят да го подменят), мразят властта (която ги търпи и покровителства); мразят словосъчетанието „права на човека”, мразят чужденците, емигрантите, турците, циганите, евреите, арабите, мюсюлманите, черните, жълтите, хомосексуалистите, мразят всеки различен от тях; мразят всички „инородци” и „иноверци”; мразят всеки инакомислещ, всеки мислещ; мразят антифашистите (страстно), мразят Русия, САЩ и ЕС (едновременно), мразят глобализма и антиглобализма (еднакво); мразят своите родители, своите учители, своите преподаватели, своите съученици, колеги и всеки случаен минувач; мразят народа, към който принадлежат; мразят времето, в което живеят; мразят мястото, където са родени; мразят собствения си живот; мразят собствените си страхове, кошмари, комплекси, мании и патологии, и ги прикачват на своите противници – реални и мними.

Мразят, защото някой трябва да е виновен. За всичко.

Казват, че обичат България, кълнат се в Ботев и Левски, но боготворят Хитлер, Химлер, Гьоринг, Гьобелс. И се обиждат, когато ги нарекат нацисти. Защото се имат за патриоти, за единствените истински българи.

Кои са те?

Следва: Част втора "В помощ на Цвъ.Цвъ"

31 юли 2010 г

в. "Дума", 4 август 2010 г.

8 коментара:

  1. Асето беше мой и на жена ми приятел още от студентските години.
    Спокойно не мога да си спомням – целият се втвърдявам и ненавиждам една определена част от човечеството! Не, по-точно менте-част – това просто не са човеци.
    Кои са? Най-напред комплексари с прикрит страх. Да сте виждали солово изпълнение от този род? Те са ербап само на глутница срещу неколкократно очебийно по-слаби. Ако някой як стокилограмов турчин беше на мястото на Асето с книжка в ръка дали щяха да го „забележат”? Виждал съм ги и някога – през войната, когато бяха галеници. И тогава бяха същите!

    ОтговорИзтриване
  2. Глупост от първата до последната дума. Типична червена пропаганда както може само червена утрепка като Дърева да изпляска.
    Еманацията на тъпотата на госпоица Дърева е тук:
    ----------------------------------------------Много по-отблъсква...що от невежеството е вечното и страстно стремление и младите леви, и неонацистите да бъдат хвърлени под общия знаменател: гамени, хулигани, екстремисти. Това припряно и паническо, сконфузено и конфузно приравняване на антифашистите и неонацистите е много повече от математически знак.
    ----------------------------------------------
    Това, че победителите не ги съдят не прави Сталин и въведениия от него и червените боклуци мрагобеснически режим по-малки убийци от Хитлер.
    гуспоице дрънДърева, ако може все пак да ми кажете колко евреи, и цигани са избити от "бащата на народите", или натикани в Сибир
    Удобно и ... елементарно като глашатая Дърева. За 20 г изрови 2 инцидента и обяви възраждането на неонацизма. Между другото, в статията тя е загатнала за мъченическия облик и на един друг червен убиец Че Гевара. Странни антиподи има Дърева. Но поне да се беше постарала да прочете в резюме "Фашизмът" на д-р Ж.Желев или поне да беше казала, защо когато пребиха чичо Асен на власт бяха нейните любими комунисти, и защо биячите не намериха възмездие.
    Ай сиктир, че ми се драйфа от червени отрепки и креатурите им.
    За циганския расизъм и убийства, само ще загатна... Че няма да ми стигнат 20 години да изброя изцепките им :
    -Проф. Калоянов
    -Боби от Овча Купел
    -Красно село

    гуспоице дрънДърева много моля, блога ви не се чете само от млади социалисти, пеерасти и цигани. Ох, извинявам се !!! Може би трябваше да кажа политкоректно Напредничави млади хора вместо социалисти, Гейове вместо пеерасти, а виж за циганите вече се обърках. "Роми" и то се изцапа, сега на мода е "граждани с нисък социален статус"
    Все пак в тази държава се намират и : 40-годишни, християни хетеросексуални

    Всъщност радвам се все пак, че наред с естествения процес на намаляване на електората ви, все повече млади хора осъзнават какъв октопод е червената мафия и се отвращават от вас.

    ОтговорИзтриване
  3. Весо, сериозна ви стряска този блог, а?! Щом се правят специални празни блогове с единствената цел да се следи и реагира.
    На дежурства ли я карате? ;-)

    ОтговорИзтриване
  4. le_comte
    Пука ми за червените утрепки, че чак и да се стряскам. Жалки сте като опитите на дрънДърева да изкара комунистите жертви ;)Аз желание за павлик морозовски героизъм нямам, за разлика от дърева. Блог не съм регистрирал а си имам профил в г-маил от който да ритна дрънДърева. Лошото е че дъртата мома дето не се е напънала да остави наследство няма за какво да и пука и може слугинажки да обслужва тази отвратителна партия

    ОтговорИзтриване
  5. Beco Моите блогове
    napalmoff http://napalmoff.blogspot.com/
    Блоговете, които следя
    velislava-dareva

    В такъв случай очевидно става дума за служебно задължение... :-)))

    ОтговорИзтриване
  6. le_comte
    Тъп си и тъп ще си останеш.
    Кат' гуспоица дрънДърева, стара мома за която единственото семейство е прогнилата БСП.
    Не се плашете гуспоице Дърева партията ви няма да умре от фашистки атаки, а от липса на електорат и проядена отвътре.
    http://prikachi.com/images/534/2427534W.jpg
    http://prikachi.com/images/535/2427535v.jpg
    http://prikachi.com/images/536/2427536P.jpg
    http://prikachi.com/images/539/2427539T.jpg
    http://prikachi.com/images/543/2427543p.jpg
    http://prikachi.com/images/544/2427544P.jpg
    http://prikachi.com/images/547/2427547q.jpg
    http://prikachi.com/images/548/2427548e.jpg
    http://prikachi.com/images/549/2427549A.jpg
    http://prikachi.com/images/553/2427553Z.jpg
    http://prikachi.com/images/555/2427555j.jpg
    http://prikachi.com/images/561/2427561t.jpg

    ОтговорИзтриване
  7. P.S
    le_comte
    Поне не се крием кат' мишок . Вий партизаните това добре го можете ;) И да нападате мандри де ;)

    ОтговорИзтриване
  8. Ключът от скривалището ми отдавна е закачен тук, хлапе! :-Р

    ОтговорИзтриване