петък, 28 май 2010 г.

Скункс

Велислава Дърева
Бъ.Бъ. ще награди със „Златен скункс” всички, дръзнали да отидат на държавния прием по случай 24 май, съобщи правителствената пресслужба. Пръв ще бъде удостоен с високото отличие министър Рашидов – за недопустима проява на неподчинение, демонстративна липса на чинопочитание, грубо нарушаване на строгата казармена дисциплина, флагрантно неизпълнение на изричната заповед на премиера нито един ГЕРБ-истки крак да не припарва до НИМ в радиус от 100 км. „Това е черно предателство и драстичен акт на нелоялност към държавата и властта, олицетворявани единствено и персонално от Бъ.Бъ.”, пише в мотивите за награждаване на Вежди Рашидов. „Лично шъ му го връча тоа скункс”, закани се Бъ.Бъ.
„Още издирваме двамата депутати от ГЕРБ, които по сведения на бдителни очевидци, са били забелязани да се мотаят най-безотговорно на това съмнително сборище с чаша в ръка”, съобщи Цвъ.Цвъ. в редовната си сутрешна беседа по всички телевизии. Според анонимни свидетели и множество СРС-та двамата депутати имали нахалството да се запознаят с неизвестен брой оперативно интересни интелектуалци и дори – с президента.
Цвъ.Цвъ. потвърди, че още вечерта на 24 май е започнала масирана акция „Скунксове”. (Скунксът е дребен, подобен на пор хищник, с набито телосложение, рунтава опашка и козина на черни и бели ивици - изключително подходяща за случая окраска. Изпуска секрет с ужасяваща воня на развалени яйца, чесън и изгоряла гума. Химическата формула на секрета е C4H7SH.)
„Понеже сме самокритични и отговорни, акцията стартира в редовете на ПГ на ГЕРБ. Нарушителите ще бъдат разкрити, заловени, разобличени и най-строго наказани”, разкри Цвъ.Цвъ. нерадостната съдба на двамата депутати от ГЕРБ, извършили ужасната глупост да си подритнат политическата кариера тъй неразумно. Те ще бъдат удостоени с по един скункс, че да не скучаят в партийния карцер до приключване на разследването.
Полицейската акция „Скункс” обещава да бъде най-мащабната до момента, тъй като МВР издирва имената на всички поканени учители, поети, писатели, художници, академици, професори, музиканти, посланици, юристи, политици, актьори, режисьори, архитекти, журналисти, православни и католически духовници, мюфтията и равинът, както и на чуждите посланици, отишли да изразят необяснима почит към две съмнителни лица, именувани съответно Кирил (с прякори „Философа” и „Константин”) и Методий (с прякор „Брат му”). Те също ще получат златни статуетки на скункс и ще им бъде предявено обвинение за съучастие в особено опасна, многобройна, международно организирана престъпна група, която продължава своята дейност вече 1155 години.
„По приеми шъ Ми ходят те на МЕН!”, разгневи се неудържимо Бъ.Бъ. И осмърдя пространството по формулата C4H7SH.

Няма коментари:

Публикуване на коментар