неделя, 19 септември 2010 г.

На кого пречи Конституцията?

Генно-модифицираните Янета и техните бащи

Велислава Дърева

Чухте ли? Янето тръгнало да майстори Трета българска република! И президентска при това! А пък депутатите да бъдат скоропостижно съкратени до 100 и всичките да са от РЗС!

Конституцията била уродлива, а парламентарната република – престъпна, казва Янето. Както винаги Янето е целеустремено. И когато мята димки в някоя тоалетна, и когато обещава да обезглави целокупната олигархия с моторна резачка. Отдавна е метнало око на Конституцията пустото Яне и ей на, величественият миг настъпи! Ще я усмърти тая Конституция с едно референдумче, ще ни обзаведе с някое така жадувано балканско издание на Пиночет, та най-сетне ще настъпи щастие и благоденствие по нашите земи!

Провокацията на Янето срещу парламентаризма върви от 6 септември насам и ще се точи до 6 декември. До момента нито една партия не е благоволила да обели зъб. Защо? За да не му правят реклама, както гласи обичайното оправдание? Или защото не виждат мащабите на провокацията? Или защото не разпознават последиците от една такава авантюра? Или защото им харесва, че Янето отплесва общественото внимание от техните възвишени занимания, неизвестно какви? Или защото някои тайно бленуват триумфалното завръщане на едноличната власт? Или защото някои са гузни?

Нито една партия не си направи труда да изобличи Янето в лъжа и тежка злоупотреба с масовото невежество на обществото, което не знае и не иска да знае какво пише в Конституцията, но е убедено, че тъкмо тя е дежурният, универсалният виновник за всички злини. Защото Янето, както Сидеров и както Б.Б., злоупотребява с отчаянията и страховете на българина, с неговото унизително битие, с неговата духовна, морална и материална нищета, до която беше сринат съзнателно, целенасочено, предумишлено, и така беше превърнат в лесна плячка на всякакви Янета. Злоупотребява с неговия атавистичен копнеж по желязна ръка, с неговата опустошителна самоизмама, че „най-добре Тато да се върне”, че „само един Пиночет ще ни оправи” и „айде стига с тая демокрация”.

Янето лъже на корем, защото:

Първо – не чрез референдум се прекратява предсрочно мандата на един парламент, а по силата на чл. 99 и чл. 111 от Конституцията.

Второ – предсрочното разпускане на един парламент не предполага атоматично избори за ВНС.

Трето - решението за произвеждане на избори за ВНС принадлежи на действащия парламент, като за целта са необходими гласовете на 2/3 от общия брой на депутатите, сиреч – 160. Има ли ги Янето тия 160 гласа в НС? То парламентарна група си няма, горкото, 1 милион подписа щяло да събира!

Четвърто - колкото и необичайно да звучи, държавата има традиции (нали все плачем, че нямаме традиции и завистливо гледаме къмто английската ливада, дето я косят и поливат 200 години). От октомви 1879 г. насам в досегашните 41 на брой обикновени НС депутатите са общо 9923, средно аритметично – 242,024.

Пето – не Конституцията е виновна за това, че парламентарната република се е изродила в премиерски абсолютизъм; че двама министър-председатели се изкачиха до най-позорните „висини” на премиерската диктатура, която подчинява, изземва, дискредитира, контролира и владее всички власти, и тия двамцата са Иван Костов и Бойко Борисов. И отговорността е на тези, които им позволиха и позволяват това. И не само го позволяват, ами го възпяват и аплодират. Поради простотия, заблуда или изгода.

Шесто - не Конституцията е виновна за това, че парламентът се е превърнал в свърталище и убежище на посредственяци и безграмотници, на мутри и мафиоти, както и на техните подставени лица и на техния обслужващ персонал; че ако в парламента има петима читави, истински представители на народа, те са там поради недоглеждане, от немай-къде или защото все някой трябва да мие лицето на тая или оная партия. И отговорността за това жалко, срамотно състояние на българския парламент е на самите партии, на непробиваемия системен антиподбор вътре в самите партии цели 20 години, на порочните връзки на отделни кръгове и лица от самите партии с всякакви подземни типове. И, разбира се – отговорността е на тези, които гласуват, макар хич да не им харесва това изречение. Отговорността е на тези, които гласуват с възторг и умиление. И на другите, които гласуват със заворени очи и затъкнат нос. И на останалите, които лежат пред телевизора с бира в ръка.

Седмо - не Конституцията е виновна за това, че вече 20 години един престъпен сговор управлява и граби държавата; че този сговор е сключен между старата каста, новата олигархия, техните мутри и прилежащите им тайни служби; че този сговор е подгизнал от алчност, арогантност, егоизъм, високомерие и безотговорност; че този сговор периодично забърква в своите колби, поредния мутант, поредния генно-модифициран политически продукт, отглежда го, прави му партия, снабдява го с легенда, пише му репликите, финансира го щедро, вкарва го във властта, за да управлява чрез него, да провокира и трови чрез него; че само за няколко години този сговор произведе маса Янета – законни и справедливи Янета, атакуващи Янета, Янета със и без гербери, понеже те в една колба са забъркани, там нейде, в луксозните леговища и будоари на едни и същи персонажи - едни и същи поименно.

На тях, на тези многодетни бащи, Конституцията им пречи. Тясна е парламентарната република за техния ламтеж по безразделна власт. Републиката ги задушава. По принцип. И спира техния полет и порив. Един диктатор им трябва. За лично ползване. На ръчно управление. Един тиранин, който да е тяхна свидна рожба, да изпълнява техните капризи и прищевки, да легитимира тяхната абсолютна власт, да гарантира тяхната недосегаемост и по възможност – да е вечен.

Едно пропускат бащите на мутантите. Че техните творения рано или късно излизат извън контрол. Затова ги предупреждавам отсега – приберете си Янетата овреме. После ще бъде късно. Вече е.

в. "24 часа", 16 септември 2010

прочитания: 2100, коментари: 15

Коментари:

* Име:

* E-Mail:

* Код:

* Коментар:

Неделя, 19-ти Септември 2010

вени: ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА НАРОДА ГЛАСУВА ЗА ШЕПА ПРИСТЪПНИЦИ-КУКЛОВОДИ.ПАРЛАМЕНТАРНАТА МОНАРХИЯ Е БАЛАНСА.

Събота, 18-ти Септември 2010

pino4et: Наистина, само Пиночет за форумните идиоти! Те за друго не мечтаят! И пиночет ще докарат, и Тато ще ексхумират (политически), и на всеки диктатор ръчицата ще се цлуват.

Петък, 17-ми Септември 2010

gonzo: Велислава, поздрави! Великолепен текст! Не знам как издържаш на плювните вече 20 години, дано не ти пука! Дерзай! Велика си!

Петък, 17-ми Септември 2010

robinbobin: До vanga: Абсолютно съм съгласен! Дърева е умна - това вбесява кретените. Бойко е проЗД - това вдъхновява кретените. Статията е великолепна. Никой не е казвал нещата така точно и откровено. Темата не е просто за Яне Янев, а за Явлението "Янета"!! За тия мутанти на олигархията! Аа акъл се иска да го разбереш...

Петък, 17-ми Септември 2010

vanga: Четете бе, кретени, четете! Четете Конституцията, преди да плюете! мислете, преди да пишете! Баси изродите тъпи гнусни и неграмотни! Баси тъпия народ! Затова ще ви управлява всеки средностатистически кретен и малоумник като ББ или някой друг подобен тъпанар! Вие не заслужавате друго. Не заслужавате в тая държава да остане и един смислен човек. Като видите умен, талантлив, честен човек, първата ви работа е да го наплюете, тъпаци тъпи! Д`ейба и шибаняците!

Петък, 17-ми Септември 2010

bard: Коментарите само потвърждават написаното от г-жа Дърева. Не е виновна конституцията, а тези, които я нарушават. А българинът наистина е изпростял тотално. Той не вдява, че Янето, ББ, Волен - всички те са генно-модифицирани от една пасмина, описана много точно от г-жа Дърева. Не разбирате ли, че не ББ управлява, а неговите режисьори! Които създадоха ББ и го пуснаха на пазара, те създадоха Янето и Воленчо. А вие си гласувайте за тях, носете си ги на рамо. Хак ви е!

Петък, 17-ми Септември 2010

Ойлок: "Шесто. Не конституцията е виновна за това, че парламентът се е превърнал в свърталище и убежище на посредственяци и безграмотници, ..." Ами нали Лукановско-Лиловската конституция увековечи пропорционалната система, та хората да гласуват за партии и лично никой да не е отговорен, а местата на "нашите хора" да са осигурени. Нали тази конституция осигури беззаконията на подкупните съдии, за които цял свят ни се смее и намигва зад гърба на президента-доноснник. Хайде-де, намерила тази странна форма на живот виновниците за сегаашното ни състояние.

Петък, 17-ми Септември 2010

комунист: До Янев: Тази миризливка е толкова неприятна, че дори механичния бик ще му е гадно да я шие. Тя ставаше само за гаври на ненормалните комуняги да и го намахват в миризливата дупара, когато бяха толкова пияни и не можеха да намерят нещо по- добро. Тази отрепка Дърева е толкова нещастна, че няма нужда доеи да и се обръща внимание на простотиите, които дрънка.

Петък, 17-ми Септември 2010

Камен Ангелов : Eх г-жо Дърева много убедително защитаваш конституцията Много изречения много думи но много малко предложения как тази Конституция да проработи В нея е казано за право на труд , за право на лечение за право на образовани за право на информация и още много неща в тоя дух Няма ги тия неща конституцията не ги осигурява Сга един личен въпрос Поканих Ви във Феисбука да ми станете приятел ,не ми отговорихте Нека да Ви препомня ние бяхме делегати на 14 конгрес на БКП. .Аз попаднах като делегат за това ,че бях мъничко дисиденче т.е. бях си позволил да кажа че Т. Живков говори попски приказки и бях му поискал сметка защо обикаля света и се прави на политик по -важен от Жискар Дестен и е време да спре с тези воиажи да харчи парите на народа

Петък, 17-ми Септември 2010

rozovata pantera: Очевидно на Яне задачата е да прокара пътя на Путинизацията в България, па макар и членка на ЕС. Само, че този път сценаристите са се оакали с избора на този "носител на идеи". То не е само евентуалната му сексуална ориентация, а и битката му срещу десницата чрез: внедрявяне в нея (ОДС), привличането на членове от СДС (някои само временно), напускане на мнозинството подкрепящо ГЕРБ и много други шмекерлъци на нивото на квартален бръснар.

Петък, 17-ми Септември 2010

kennet: ama ti dobre li si be ,ja mar6 pri komunistite tam

Петък, 17-ми Септември 2010

ZakkWilde: Майна, ма много ви паднал уровена на камунезите! Не на друг, точно на лудото Яне си седнала нож да вадиш. Ми намери нещо по-сериозно така, хвани разчепкай партия Либертас и ги изравни със земята. Е-ееех, а какви времена бяха, а Дърева - тва Луканов, тва кухнята на Желю, за нищо ги нямаше, ей!

Четвъртък, 16-ти Септември 2010

George: Браво,г-це Дърева!Много ме кефи ВАШЕТО мнение! Жалко,че не съм го чел,но видя ли ВАШИ-ЯТ образ вляво на рубриката,направо си умирам от наслада и ме обзема такъв патриотизъм,че започвам да марширувам и пея с пълен глас "Комсомол,Комсомол,ти лет-иш като сокол....". Жената ме гледа учудено и ме пита " Какво ти става,да не си полуд-ял?" . Не бе жена,не съм полудял,но вече такава ми е реакцията на вида на БСП-орисни-ците,дето се правят, или си въобразяват,че са демократки.Ама си остават БКП-агитатори

Четвъртък, 16-ти Септември 2010

Янев: Глупости. на Дърева чафка и е изпила акъла. по-добре е да си купи механичен бик да я треска отколкото да словоблудства.

Четвъртък, 16-ти Септември 2010

YANE VOYVODA: BRAVO G-JA DIREVA! UMNO NAPISANO I MNOGO DOBRO RAZBIRAEMO,IMA DOSTA NAPREDAK VAV VASHETO MISLENE I IZLOJENIE I JALKO ,CHE NIVOTO NA SREDNIYAT BILGARIN E MNOGO MISKO ZA DA VI RAZBERE I PODKREPE! VSEKI NAROD SI ZASLUJAVA ROBSKATA SI SADBA,A BILGARINA E NEPOPRAVIM,PARVICHEN I SHTASTLIV V SVOETO NESHTASTIE! KOY KAKVO E ZASLUJIL!

Няма коментари:

Публикуване на коментар