вторник, 3 август 2010 г.

Цветята на злото Част втора: В помощ на Цвъ.Цвъ.

Част втора: В помощ на Цвъ. Цвъ.

Велислава Дърева

Това е кратка историческа разходка в помощ на Цвъ.Цвъ. с цел разпознаване на неразпознат и очевидно неразпознаваем за правителството проблем, а също и на неразпознаваеми, но тихомълком оневинени „ценности”.

Маршрутът започва от „Освободете улиците за кафявите батальони!” („Die Strase frei den braunen Bataillonen!”) и стига до „Размажи антифашистката измет!” („Smash the scum of the AFA!”).

1. „Национална съпротива”

Изживяват се като наследници на Легията на Георги Раковски и на Съюза на Българските Национални Легиони (основан през 1930 г. като Съюз на Младежките Национални Легиони). Те са страстни почитатели на „Mein Kampf”, на Раковски (като създател на Легията), на Левски (като участник в Легията), на Иван Дочев (като първи Фюрер) и особено – на ген. Христо Луков (като водач на Легионите от 1942 г.). Той е техният отвъден вожд. Всяка година в негова чест организират траурен Луковмарш.

Копират изцяло легионерите - черни ризи, черни тениски, черни качулки; свастики; изопнати в нацистки поздрав ръце. Участват в провокациите пред парламента миналата пролет. Движат се въоръжени.

В техния сайт има специални инструкции, публикувани на 24 март 2010 г.:

„Практически съвети в случаи на арест:

Спазвайте правилото на 5-те думи : “Нямам какво да ви кажа” (I have nothing to say)... Не подписвайте заповедта за арест!... Ако все пак решите да давате обяснения (на ваш риск!)... измислете прякори на несъществуващи хора...

Съвети при обиск на дома ни:

Ако в протокола се описват намерени “забранени вещи” у вас, напишете като обяснение ”вещите не са мои” и “ вкъщи са идвали различни хора на купони и предполагам, че вещите са на някой от тях”. Не пишете имена или прякори на тези ваши “познати “ в протокола за обиск!...

Съвети при личен обиск:

Не трябва да намират във вас наркотици, огнестрелно оръжие! Газов пистолет може да носите, но с фактурата от магазина... Не е забранено носенето на бокс, нож, шило и т.н., но ако ви гонят, по-добре ги изхвърлете до вас преди да ви арестуват...

ОСНОВНОТО ПРАВИЛО. Пълното мълчание в полицията... е най-добрият вариант при проблем”.

Самоопределение: „Национална съпротива е неформална организация, която обединява български патриоти и националисти работещи за добруването и напредъка на БЪЛГАРЩИНАТА! Национална Съпротива отрича делението на футболен; градски; квартален и др. принцип (Б.а. - какво се крие зад „и др. принцип” – не казват)! За нас като първа и единствена точка стои България!”

Освен това:

а) Името „Национална съпротива” е буквален превод на Nationaler Widerstand – организацията на днешните германски националисти, антикомунисти, анти-антифашисти и неонацисти.

б) Скандиранията „Свободни, социални, национални” са припев на химна на Nationaler Widerstand:

Frei, sozial und national, / treu vereint und radikal.

Die Fahne schwarz, sie weht im Sturm/ Deutschland wir kommen schon.

Германските неонацисти не смеят или едва се удържат да сложат „national” пред „sozial”.

в) Призивът „България, събуди се!” е превод на „Deutschland erwache”. Това е маршът на SturmAbteilung (SA) - „кафявите ризи”, щурмоваците на NSDAP.

В този заканителен марш се разказва как евреите и всички чужденци ще бъдат прогонени „от нашия дом”, защото „арийската кръв не трябва да загине”. И завършва така:

„Dem Hakenkreuze ergeben sind wir./ Heil unserm Führer, Heil Hitler dir!” („Ние сме верни на пречупения кръст. Слава на нашия Фюрер, слава на теб, Хитлер!”).

Щандартът с надпис „Deutschland erwache” се появява за първи път през 1923 г. и е на особена почит в нацистка Германия. На 27 февруари 1933 г. пламва сградата на Райхстага. Провокацията е възложена на щурмоваците на SA, командвани от групенфюрер Карл Ернст. Пожарът е пришит на комунистите. Следва Лайпцигският процес с главен обвиняем Георги Димитров.

2. „Кръв и чест”

Те са ядрото на футболните агитки и побоища. И ако на единия бицепс са си татуирали образа на Левски или Ботев, на другия се мъдри Хитлер с ореол от свастики и мъртвешки глави. Техните знамена са копие на нацистките щандарти. Изживяват се като продължители на Ратници за напредъка на българщината.

Фашистката организация на Ратниците е основана през 1936 г. от проф. Асен Кантарджиев и Петър Габровски (вътрешен министър в двете правителства на Богдан Филов, автор на антиеврейския Закон за защита на нацията), а в ръководството са Александър Белев (комисар по еврейските въпроси, ръководи депортирането на българските евреи от Беломорието); арх. Йордан Севов, братя Вълкови (племенници на ген. Иван Вълков, коийто пък е министър на войната в кабинета на Александър Цанков, ръководи репресиите срещу левицата през 1923-1925, негова е заповедта „Преди всичко трябва да се ликвидират най-способните и най-смелите носители на тези идеи – интелигенцията”).

Знакът на оригиналните ратници е келтският кръст (наричат го „богар” и го представят като прабългарски символ), поздравът – нацистки, идеологията – антикомунизъм и антисемитизъм. Провеждат и публикуват антропологически изследвания на българското население (ръст, цвят на коси и очи, форма на черепа и пр.) като доказателство, че българите сме всъщност арийци. Днес същите тези изследвания са сканирани и качени в националистическия „Ратници за напредъка на българщината”.

Освен това:

а) Името „Кръв и чест” (изписвано с измислена готическа кирилица) е превод на „Blood and Honour” на Йън Стюарт, който пък го е взел „назаем” от девиза на Hitlerjugend - „Blut und Ehre”. За първи път крясъкът Blut und Ehre” отеква през 1926 г. На 17 юни 1933 г. Хитлер обявява за Jugendführer des Deutschen Reiches (фюрер на младежта в Немския райх) едно младо парвеню от пруската военна аристокрация – Балдур фон Ширах. Той е авторът на химна на Hitlerjugend.

Адолф Хитлер, 1933 г: „В замъците ми на Тевтонския орден ще израстне младеж, пред която светът ще затрепери. Искам брутална, деспотична, безстрашна, жестока младеж. Младите трябва да са точно такива. Те трябва да понасят болката. Не трябва да има нищо слабо и изнежено. Свободният, великолепен хищен звяр трябва отново да заблести в очите им... Ето как ще залича хилядите години на човешко опитомяване... Ето така ще създам новия ред”

б) Философията Blut und Ehre” ражда през 1935 г. Нюрнбергските расови закони, които ще превърнат в пепел милиони човеци: Закон за гражданството в Райха (Reichsbürgergesetz) и Закон за защита на германската кръв и германската чест (Gesetz zum Schutze des deutschen Blutes und der deutschen Ehre).

Защото „Кръв и чест” не е само химн, само девиз на една „брутална, деспотична, безстрашна, жестока младеж”, на „великолепния хищен звяр”. Това е жестокото сърце и бруталната душа на деспотичната, хищна нацистка идеология.

Арийската кръв, арийската чест трябва да бъдат пазени и защитавани от попълзновенията на всякакви низши, непълноценни твари, тази сган от не-човеци и под-човеци, наричани събирателно и презрително Untermensch, които трябва да бъдат изтребвани безпощадно, за да не мърсят свещената земя на хилядолетния Райх, за да не тровят въздуха на арийския Ubermensch, този свръх-над-човек и единствен господар на света. Прочее, в българските неонацистки сайтове антифашистите, комунистите, социалистите, всички хора с леви убеждения, всички „инородци” и „иноверци” са наричани точно така – „под-хора”.

в) Ще минат 35 години от краха на нацизма и един британски музикант-скинар, Йън Стюарт, ще създаде движението Blood and Honour”. То си има всичко – ботуши, презрамки, свастики, боксове, самочувствие на арийци, битки по улици, площади и стадиони, побоища над всеки, фиксиран като Untermensch. Днес „Blood and Honour” е името на международната неонацистка мрежа с метастази в целия свят, в България – също.

Йън не обича да го наричат неонацист. Предпочита „по-чистото” – нацист: „Възхищавам се на всичко в Хитлер, с изключение на едно нещо - губи”. Неговата рок-група - “Screwdriver” („отвертка”) вдъхновява неонацистите в техните подвизи със свирепи парчета, в които се говори как „желязната гвардия на Европа се надига от гроба в името на новия ред, когато цялата земя ще бъде собственост на Белия Човек”.

В името на тези „висши цели” Йън Стюарт организира международната мрежа „Рок срещу комунизма”. Това е отговор на движението „Рок срещу расизма”, организирано от Антифашистката лига във Великобритания и млади английски музиканти, израснали с песните на Джон Ленън.

Мрежата „Рок срещу комунизма” впримчи и България след 1989 г. с патетични концерти. Екзалтираната публика развяваше плакати „Най-добрият комунист е мъртвият комунист” и „Направи добро – убий комунист”. Знаеха ли нашите рокаджии, че се вписват в неонацистката матрица на „Blood and Honour” или е случайно съвпадение?

3. „Комбат 18”

Те нямат заявена идеология. Техният аналог в българската история са шпицкомандите - доброволчески паравоенни формирования, участвали в потушаването на Септемврийското въстание.

Освен това:

Името „Комбат 18” всъщност е „Combat 18” или „С 18” - военната организация, „въоръженото крило”, бойните групи, щурмовите отряди на „Blood and Honour”.

„Combat” означава „войник”, зад числото „18” се крие Adolf Hitler – „А” е първата буква на латиница, „Н” е осмата. Сиреч – „Войник на Хитлер”. В Англия войниците на Хитлер с особено удоволствие тероризираха депутатите Пади Ашдаун и Питър Хейн, журналистите Анна Форд и Бърнард Левин, великата актриса Ванеса Редгрейв. Българските неонацисти също се изживяват като „войници на Хитлер”. Докато държат речи пред паметника на Левски, например.

4. Знаци, символи, кодове

Неонацистите ги обожават наравно с ритуалите, шествията, факлите и побоищата. Татуират ги къде ли не, изписват ги върху тениски, драскат ги по стените.

Първо - Свастиката. До нея - Келтският кръст, „прескочил” от нацистката символика върху знамената на Ку Клукс Клан. После – Черепът, който няма нищо общо с юношеските романи за пирати, подвизи и приключения. Това е зловещият отличителен знак на преторианската гвардия на Хитлер - SS (SchutzStaffel). И на Трета танкова СС дивизия „Мъртвешка глава” (SS-Division "Totenkopf"). Тази татуировка е „знак”, че „арийският воин” е убил (премахнал, изчистил) поне един Untermensch.

На всички езици съюзът „и” в лозунга „Кръв и чест” е заместен със символа Triskelion – три седмици (777), извити спираловидно около общ център. Тази тривърха, триостра свастика е символ на Waffen SS дивизията на белгийските доброволци, но и на африканерите, на апартейда в Южна Африка. Числото 777 символизира победата над 666 – числото на дявола. Дяволът са антифашистите, левите, чернокожите, евреите, всички презрени „други и различни” по принцип.

Татуировката „88” е кодирано съобщение, идентификация и заплаха и означава „Heil Hitler”. „28” замества „Blood and Honour”.

„14/88” е комбинирано послание: „14” означава „14 думи”. Те са: We must secure the existence of our people and a future for white children”, в превод - „Ние трябва да осигурим съществуването на нашия народ (нашите хора) и бъдеще за белите деца”. Как? С вярност към Хитлер – „88”. Автор - Дейвид Лейн, крайно десен расист, ръководител на терористична група, чиито специалитети са въоръжени грабежи, бомбени атентати и расистки убийства, с доживотна присъда, умира в затвора през 2007 г.

Цифрата „5” крие посланието на „5-те думи”: „I have nothing to say” („Нямам какво да ви кажа”). Това е кодексът на мълчанието, основното правило при арест. Автор – Алекс Къртис, брутален расист от Сан Диего. Това е и основното правило в инструкциите на „Национална съпротива”.

5. Идеология

Тя е една истерична, обезумяла, параноична амалгама от неонацизъм, расизъм, антисемитизъм и музика. И главно - anti-antifa. Анти-антифашизъм. Апология на фашизма. Тя е знамето и сърцето на всички неонацистки, расистки, антисемитски, скинарски и ксенофобски организации в САЩ, Англия, Франция, Италия, Испания, Германия, Белгия, Холандия, Швеция, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Гърция, България, Румъния, Русия, Литва, Латвия, Естония, Украйна. Никой не знае техния точен брой.

6. „Естетика”

В началото е песента на Хорст Весел: „Die Fahne hoch! Die Reihen fest geschlossen!/ SA marschiert mit ruhig-festem Schritt” („Знамето високо! Редиците стегнете!/ СА марширува с твърда крачка”).

Днес марширува „културата”, наречена „Good night, left side!”. Това няма нищо общо с пожеланието за лека нощ. В превод означава „Сбогом (вън, чупка, смърт) на вас, комунисти, социалисти, антифашисти, леви, друговерци и чуждоземци, на всички, които сте на неправилната, на враждебната страна, на всички, различни от нас, които сме на right side (дясната, правилната страна)”.

Ако впишем този идиом в българската действителност, най-близкият, но ограничен превод е „Сбогом, червени боклуци!”.

Good night, left side!” е химнът на неонацистите. Ето част от този химн:

„Some things in life are a pain in the ass that keeps on coming back, like dogshit sticking on your boots, or hammeroids in your crack. The antifascist action is one of those things that just won't go away, you can squash 'em like an insect, but they'll be back the next day.

They are the fools that I truly resent - they are the cunts that I despise...

Smash the scum of the AFA - good night left side! AFA bastards make 'em pay - good night left side! Oohoo - let's show the scum who's right! Oohoo - good night left side!

В непретенциозен превод и с извинение за това, което ще прочетете:

„Някои неща в живота са като трън в задника, като кучешко лайно, залепнало на вашите ботуши, като спукани хемороиди. Антифашистите са едно от онези неща, които просто няма да си отидат. Можете да ги смажете като хлебарки, но те ще се върнат на следващия ден.

Те са глупаци и аз наистина негодувам - те са п.... и аз ги презирам...

Разбий антифашистката измет! Разбий антифашистките копелета! Да им покажем кой е правият! Сбогом, червени боклуци!”.

Ако напишете на търсачката „Good night, left side!”, ще получите – внимание! – 69 000 000 позовавания! Това са 69 милиона неонацистки публикации, форуми, блогове, видеоклипове, сайтове!

Това е триумф на омразата, тържество на унищожената духовност. Това е магията на мерзостта, опиянението от злото, хипнотичната сила на уродливото.

Не знам колко шизофренично трябва да е съзнанието, в което звучат „Heil unserm Führer, Heil Hitler dir!”, „Размажи антифашистката измет!” и „Хубава си, моя горо”. Едновременно.

7.

Но това съвсем не е всичко...

Следва "Днешният ден не знае себе си"

в."Дума" 5 август 2010

15 коментара:

  1. благодаря за чудесното изложение!

    ОтговорИзтриване
  2. Уважаема г-жо Дърева,
    Статията Ви е изчерпателна и частично вярна. Това, за което пишете е истина. Но то не е възникнало при вътрешния министър Ц.Ц. - говорещ за сблъсъци на леви и десни екстремисити - без думи.
    тези нацистки групички съществувха и по време на министрите Петков и Миков, за чиито подчинени проявите на тези родолюбци не заслужават внимание въпреки, че са изброени като престъпление в НК.
    За мен тази статия не била демагогия ако бяхте писали и преди година за това, нищо не се е променило от тогава. Ако бяхте написала че някои от водачите на тези групи са "наши" деца - на партийни функционери и поради тази причина не биват регистрирани в полицията. Ако бяхте написали, че издателят на в-к ДУМА, години плащаше на външната продукция "Национална гвардия" за 1 часово предаване в най-гледаното време от 21 до 22 ч.
    и най-вече ако някой в БСП се беше разграничил от общшинския съветник в СОС Бойко Маринков, който е предложил да се нарече улица на името на ген.Хр. Луков и продължава да бъде в групата на БСП и да е член на ръководството на Софийската организация на БСП.

    ОтговорИзтриване
  3. Господине Solomon, ако бяхте написали, че и когато БъБъ беше секретар на МВР имаше такива необезпокоявани групички щяхте да бъдете малко по-убедителен. Впрочем, и така е добре – най-добрата демонстрация на безпомощност е „а вие защо биехте негрите”...
    Между другото, не „частично”, а напълно вярна е статията! Кое от фактите според вас е невярно?

    ОтговорИзтриване
  4. Гсподине Васил,
    статията пропуска нещата, за които съм писал, мога да споделя и други - това я прави непълна и тенденциозна. Не коментирам умението на Дърева да пише, то е безспорно!
    Ако не ви интересува дали бият негрите - всъщност бият ги и тук, колкото и да са малко, а това дали съм прав може да проверите фактите, за които пиша. Те са публични.

    ОтговорИзтриване
  5. Споделям мнението на Solomon. Статията наистина е много добра и изчерпателна, НО (голямо НО) защо се появява чак сега? Защо не се пишеше за това когато Боян Станков водеше седмично предаване по телевизия ББТ, когато неин шеф беше небезизвестният Петър Манджуков? Когато Станков беше издал на лумпенизираната си клика журналистически карти, за да не бъдат обезпокоявани от органите на реда нямаше никакъв отвук. Същия този Станко (Расате ако щете) организираше възпоменателното шествие за ген. Луков години наред, в което участие взимаха "Национала Съпротива", банда Казанлък, Пловдив 28
    За същия този Станков в-к Дума е отделяла неколкократно цели страници за интервюта.

    ОтговорИзтриване
  6. Г-н Solomon,
    Изглежда, че Вие не споделята моето мнение, че между „частично вярна” и „непълна и тенденциозна” има доста голяма разлика.
    С интерес бих прочел нещата, за които сте писал – искам да видя дали при Вас е пълно и нетенденциозно. Т.е., има ли при Вашите неща и тези, за които г-жа Дърева пише „частично вярно”.
    За съжаление, щраквайки на Solomon ми се появява „Профилът не е достъпен”...
    За разлика от моя.

    ОтговорИзтриване
  7. Струва ми се обвиненията "защо чак сега" са неуместни. Ако е имало по-удачни моменти, защо самите обвинители не са написали такава статия? Освен всичко останало струва ми се това не е първата анти-фашистка статия от 1990 г насам. Сега тази е може би по-видима, защото и проблема с неонацизма се изостри.

    http://boryana_rossa.livejournal.com

    ОтговорИзтриване
  8. http://sm.a-bg.net/2010/07/06/flashmob-srestu-neonacistkoto-nasilie.htm
    http://sm.a-bg.net/2010/06/16/koi-koi-e-v-tramvainata-i-golyamata-politika.htm
    http://sm.a-bg.net/2009/06/10/nacionalisti-napadat-invalid.htm
    http://sm.a-bg.net/2009/05/12/den-za-protest-horata-predi-vsichko.htm
    http://sm.a-bg.net/2008/12/09/antifashistki-akcii-v-rumaniya.htm
    http://sm.a-bg.net/2008/11/06/3-godini-ot-ubiistvoto-na-timur-kacharov.htm
    Малко ли са тези статии? Все от едно място! Странно, от периода 2008-2010. И това на първо четене! Ами статията за пребитите момчета в трамвай 20? Изкопираха и преправиха декларацията от сайта на ФАБ!
    Много оригинално и много "антифашистки".

    Проблема с нацизма се изостри, защото се смениха управляващите мутри и нацистите не влизат в техния контингент и създават пречки.
    Иначе за статията както казах 6+. Много е добра!

    ОтговорИзтриване
  9. http://bulgaria.indymedia.org/article/36289
    По този случай в-к Дума мълчеше.

    ОтговорИзтриване
  10. За Васил,
    фактите съм ги написал в поста си - те са абсолютно верни. Бих могъл да цитирам и пламенната защита на ген Хр.Луков от - повтарям обшинския съветник от БСП няколко мандата и зам председател на комисията по култура в СОС , историка Бойко Маринков. Факт е че и в БСП се мълчи по темата!!!
    явно чрез хора като маринков историческата школа на ревизионизма, която оправдава нацизма, има своите поддръжници в БСП - за което в-к Дума не пише и според мен няма да напише, даже и автор с позиция като Дърева.
    Ето ви и моето скромно мнение по темата
    http://www.bghelsinki.org/index.php?module=pages&lg=bg&page=obektiv17805

    ОтговорИзтриване
  11. Solomon, бихте ли изпратили материал по въпроса с предложенията на г-н Маринков (за които стана дума по-горе), защото силно ме заинтригувахте. Просто искам да го имам черно на бяло.

    ОтговорИзтриване
  12. За Solomon.
    И за какво спорим тогава? За това, че г-жа Дърева трябва да отговаря за всички членове на БСП? Ами нейната статия не е в „Дума”, а и този вестник отдавна не е официоз на БСП.
    Статията Ви е много добра, а двете статии не виждам да си противоречат в нещо.
    Бъдете здрав!
    Графът

    ОтговорИзтриване
  13. до Графа
    Спорим за това, че тази зараза има своите носители не само в дясното политическо пространство, какъвто извод може да направи човек четящ статиите.
    И че носителите им в ляво са прекалено видни и разпознавами, за да бъдат пропускани.
    Царят ;-)

    ОтговорИзтриване
  14. Много ме кефите с вашето безсилие.Много по-здрави от Банда Казанлък.И да ви напомня:И нито миг покой за антифашиската зган!!!До нови срещи боклуци!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Горд съм да се определя като поданик на нацисткия райх ! Хитлер е мой пример и водач ! Ако госпожа velislava-dareva поради тази причина ме смята за шизофреник,кръвопиец или нещо подобно, мога да и кажа само да си ги изяде всички тея лайна които е изсрала върху неща на които държа и които уважавам ! Това, че вие госпожа се смятате за права относно някои неща не значи, че и други хора ви смятат за такава а след като няма пълно единодушие по въпроса, може да запазите за себе си лайняното мнение относно нещата във статията изсрана от вас !

    ОтговорИзтриване