сряда, 3 август 2011 г.

Взрив

Политическият еквивалент на 400 гр. тротил
Велислава Дърева
„Самоделното взривно устройство е с мощност 400 гр. тротилов еквивалент” – така звучи на експертен език съобщението за атентата пред в. „Галерия”.
От технологична гледна точка взривното устройство е самоделно. Но от политическа е професионално. Не знам какво значи „400 гр. тротилов еквивалент”, но виждам мощта на политическия еквивалент в избухналите версии след взрива:
1. Инсценировка – сиреч, дело на самите „галеристи”, готови да се самовзривят, понеже им свършили медиийните бомби, та преминали на тротилови с цел привличане на вниманието, гаче ли досега не са го привлекли туй внимание, ама за по-сигурно сглобили една самоделка в редакционното мазе.
2. Празнични салюти и фойерверки в чест на славната годишнина от зрелищния арест на Октопода, току-що пуснат от подлия и безотговорен съд да щъка, вилнее и взривява на воля.
3. Сплашване на журналистите - от „Галерия” и по принцип.
Има журналисти, които не могат да бъдат сплашени и журналисти, които са си уплашени изначално. Ако вестникът е оръжие, с което можеш да убиеш муха и политик, един взрив не може да убие вестник. Други са оръжията, които убиват. Те са много по-перфидни в своята бруталност и много по-брутални в своята перфидност. Тези оръжия са интересите на издателите и собствениците. Техните интереси могат да превърнат техните издания в долнопробен клюкарник, в развъдник на цинични и вулгарни клевети, от които тече слуз и помия.
Още по-отвратително е, когато интересите превръщат вестниците в прислуга на властта, в нейни държанки, куртизанки и гувернантки, в лакеи, ласкатели и амбразурчици, в изпълнители на „мокри” поръчки срещу политическия опонент. Това е същинското, отвратителното убийство на всеки вестник.   
Аз лично нямам слабост към скандални издания с булеварден привкус и жълтеникав оттенък. Но бомбата пред „Галерия” е покушение срещу опозиционен вестник. Знаменателно е, че журналистическата гилдия не говори за покушение срещу свободата на словото. Защото се опари с Огнян Стефанов и „Опасните”.   
4. Атентат срещу държавата и държавността, сиреч – срещу ГЕРБ и Б.Б. лично, с цел – дискредитиране на правителството пред четирима еврокомисари на куп и препъване на България по пътя към шенгенските ловни полета. Какво коварство!
Самото мутренско-милиционерско управление на ГЕРБ е атентат срещу държавата и срещу държавността. Ченгеджийска фабрика „ГЕРБ”, произвежда единствено полицейщина и престъпления срещу Правото, Правосъдието, Правата на човека, Конституцията и Държавата.
5. Атентат на властта срещу самата себе си. Всички повтарят, че ако някой няма полза от атентата, това е ГЕРБ. Да, бе! Ако някой в момента се прави на многострадална Геновева пред Европа, това е ГЕРБ. Ако за някого атентатът носи поне три ползи, това е ГЕРБ.
Първата. Оправдание за провала на мисията „Шенген” и нарочване на виновниците. Защото Цв.Цв. „усещал” някакво „припокриване на раздвижването на някои от организираната престъпност, свързано с политическата дестабилизация, която идва от българската опозиция”. Този невнятен изказ означава – организираната престъпност в съюз с опозицията дестабилизират държавата, ерго – опозицията и престъпността са едно и също, ерго – опозицията е престъпна.   
Втората. Докато Цв.Цв. усеща „припокриване на раздвижването”, Б.Б. търси съчувствие, състрадание и снизхождение - „За всички в Европа е ясно каква държава заварихме, с каква организирана престъпност, и какво направихме. След 20 г. преход, това е, което заварихме”. Това казва Б.Б., който 20 г. е живял на Марс, никога не е събирал рекет по „Витошка”, не е бил съдружник на Октопода, нито главен секретар на МВР, той отговорност не носи, вината е на други. А Европата да стисне очи, да затъкне нос и да ни пусне в Шенген.
Трето. Оттук-нататък новият разцвет на полицейщината ще бъде оправдаван с магическото „Европа настоява”. Цв.Цв. няма да подаде оставка, а Б.Б. няма да му я поиска. Един дискредитиран Цв.Цв. е щит, оправдание и гръмотвод за гнева срещу Б.Б.
И най-важното – ГЕРБ тласна държавата 20 г. назад; ГЕРБ решава политически проблеми с неполитически средства, а според излюблените си мафиотски табиети; ГЕРБ е символ, метафора и олицетворение на погубените, похабените 20 г. от живота на една държава, на една нация, на един народ. Това е политическият еквивалент на 400 гр. тротил.

"24 часа";14-ти Февруари 2011; прочитания: 3267; коментари: 42

Петък, 18-ти Февруари 2011
драги ми смехурко: продължавам: Оставам на тебе да провериш колко са партизаните в България, колко са ятаците, колко са осъдените на смърт непълнолетни и пълнолетни български граждани по политически причини, колко изселените, колко са изгорените къщи, колко са концентрационните лагери, колко са избитите без съд и присъда, колко са пострадалите деца - убити, насилени, сираци, колко са полицаите и предателите, получили парични награди за партизанска глава и др. Има достатъчно документи... Ние трябва да ги реабилитираме.., антифашистите са гордост за всяка нация, която ги има!
Некоректен коментар Петък, 18-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: продължавам:Но, какво по различно и недостойно правят нашите партизани от другите в света... Във Франция партизаните са наричани разбойници, даже те са правили по жестоки нападения, кражби от мелници и мандри, унищожаване на инфраструктурата, , убийства, но французите, както и в другите страни партизаните, антифашистите, са на почит и уважение!! Никъде по света не се отнасят така, както се отнасяме ние с нашите партизани, антифашисти и участници във Втората световна война. Но да се върнем към този черен период у нас си!?!? Трябва ли, да съдим този период само заради мандрите, а да не сложим на кантара престъпленията извършени срещу деца -убийствата в Белица, Средногорието, Габрово, Перущица, Ястребино или пребиваните, убивани непълнолетни гимназисти в почти всички гимназии в България, нека си припомним шайките, блокадите, изгорените къщи, изселените, сраженията, в които е включена и жандармерията, войската, немските войски, военната авиация. Нека си припомним за набучените партизански глави....Това е!?!!
Некоректен коментар Петък, 18-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: продължавам: България официално влиза като участник във войната на страната на фашистката коалиция през 1941 година, но де факто е участник много по рано.. Ние не изпращаме наша войска на Източния фронт, но окупираме бивши наши територии и не само наши и заедно с немската армия извършваме такива жестокости, че слисваме света. И до днес можеш да намериш споменни паметници в Сърбия и Гърция, където са написани, коя част от българската армия и кой офицер е извършил избиването на цялото село, колко са избитите мъже, жени, деца и т.н. Същите фашистки изстъпления стават и на територията на България. Левите в България съвместно със хора, не приемащи фашизма се обединяват в една обща антифашистка коалиция. Действащи групи от партизани, бойни групи, извършват нападения на мандри, мелници, складове с храни, облекло и оръжие, приготвени за войските от фашистката коалиция. Нападат пощи и железопътни гари, убиват офицери, шпиони, предатели....
Некоректен коментар Петък, 18-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: продължавам: Терора в България се разраства особено много след навлизането на Гестапо и подготовката от българските правителства и царя, присъединяването и към фашисткия пакт! Да, така става у нас!?!? Още преди да са подписани официалните договори, Гестапо се настанява у нас, чрез минните дружества и дирижира всичко... целия политически и икономически живот! Без официално решение и знание на българския народ на германците се дават безвъзмездно да ползуват летища, военни складове, полигони за подготовка на терористи (например тук са се подготвяли командосите, които е трябвало да убият Сталин, Чърчил и Рузвелт в Техеран), износ на стратегически суровини, като уран например....включително и немска войска. Позната история, нали....Много държавниците ни са се продали и на други господари. Добра шпионска мрежа създава и Съветският съюз. Натискът към България на коя страна, ще се включи е голям.. Втората Световна война навлиза в своят пик.
Некоректен коментар Петък, 18-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: продължавам: Няма село или град, които да не са дали своите жертви по време на така наречения бял терор! Създават се и първите партизански чети, за да разконцентрират фашистката власт и да спасят населението от репресиите. След това унищожаване на народа и неговата интелигенция, последват доста репресивни закони, забраняващи съществуването на левите партии и както и много закони ограничаващи гражданските права на хората. Независимо от наложения терор и страх в страната се разраства съпротивата срещу фашизма. Създават се много леви и демократични партии и организации- младежки, работнически, студентски, профсъюзни и други, противопоставящи се на фашистките организации и партии. Участниците и активистите им са подложени на репресии.
Некоректен коментар Петък, 18-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: продължавам: Няма да споменавам имената на най- изявените интелектуалци, надявам се, че всеки българин...., ги знае и помни! Няма да спомена, колко невинни българи са избити, колко са безследно изчезналите.... Няма да спомена, по какъв начин и на какви гаври са били подложени хората... Това са същите способи и начини, които гледаме по филмите за зверствата на нацистите. Оставам това на тебе, млади човече! Ще кажа само думите на Страшимиров: "Клаха народа си така, както и турчин не беше го клал!". Направи си този труд, поне статистически преброй жертвите от едната и от другата страна, за да извадиш ти своето заключение....
Некоректен коментар Петък, 18-ти Февруари 2011 Драги ми смехурко: продължавам: След този кървав международен терористичен акт, с много убити и ранени невинни хора, в цяла България настава жесток фашистки терор. Обществената безопасност много бързо, като че ли самите те са участвували в деянието, залавя точните терористи и ги наказва показно, избиват се почти всички членове на Военният отдел на комунистическата партия. До тук да кажем добре! Разбира се, чуждите организации и посолства се дистанцират от атентата, дистанцира се и Комунистическата партия от акта на анархистите, но това не успокоява властта!?!? В България настъпва най-кървавия период! Избити и изгорени в пещите на Държавна сигурност, са почти всички леви, които не са успели да напуснат страната, комунисти, земеделци, социалдемократи. Избита е интелигенцията на страната, учители, журналисти, писатели, поети... България остава без интелектуалния си елит.....
Некоректен коментар Сряда, 16-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: продължавам: В подготовката на терористичния акт за взривяването на катедралния храм "Св. Неделя", осъществен от анархистите, участвуват пряко и косвено и Военният отдел на Комунистическата партия, на Комунистическия интернационал, на чужди посолства в България, като например английското. Царят е бил в течение на подготвяният атентат! Има достатъчно документи, кой е субсидирал атентатът, това не е Българската комунистическа партия!?!? Така, че атентатът през април 1925 година трябва да се третира като организиран международен терористичен акт, финансово подкрепен от различни по убеждения организации и държави, практически извършен от анархистите, като противовес на засилващия се фашизъм.
Некоректен коментар Сряда, 16-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: продължавам: Комунистическата партия е критикувана от Комунистическият интернационал. Военният отдел на партията започва подготовка за противодействие на фашисткия терор. Фашистите не ги изпускат от поглед. Те, ръководени от няколко правителства и създадената от Гешев, проф. Цанков и проф. Филов, с благословията на царя, полицейска структура, за унищожаване на политическите си противници, главно комунисти, които добре се възприемат от народа....и интелигенцията, създават шпионска мрежа на всякакво ниво в обществото от пречупени хора и родени предатели, още повече засилват недоволството и съпротивата.Нищо ново под слънцето!?!? Царя, създава и своя шпионска мрежа, подпомогнат от разузнаванията на Великите сили. Настъпва разцепление и в Комунистическата партия. Най-лявото крило, на анархистите, взема терористичния курс...око за око, зъб за зъб.
Некоректен коментар Сряда, 16-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: продължавам: Левите, главно земеделци, започват да се подготвят за отпор. По места комунисти и земеделци работят като обща антифашистка коалиция (Плевен, Стара и Нова Загора, Северозападна България и др,), но общо взето Комунистическата партия не взема точната позиция. Избухва Септемврийското антифашистко въстание. Жестоко е потушено! Трябва само да спомена убийствата, шлеповете, бесилките, убийствата на цели семейства по тъмни доби, без съд и присъда, покрай реки и долища, без гроб...Има достатъчно документален материал - литературен, снимков, полицейски протоколи и др., удостоверяващи фашистките действия. Избиват се и хора само заради това, че са проявили своята гражданска позиция и са се възмутили по отношение на кървавите репресии. Светът е потресен!
Некоректен коментар Сряда, 16-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: продължавам: Няма да споменавам, че дори и след направената амнистия железничарите са подложени на жесток терор, лишени са от граждански права, направили са им полицейски досиета, подлагали са ги на полицейски тормоз, дори децата им са изхвърлени от работа и училище, да не говорим, че не са допускани в Университета и Военното Училище. Отношенията между левите земеделци и комунисти се изострят за дълги времена. Фашизъм набира сили и политическият тероризъм се разраства. По улиците се избиват македонисти, фашисти, леви комунисти и земеделци, социалдемократи, журналисти, писатели... Обвиненията кой кого са взаимни!?!? Върхът на терора започва с главоломното убийство на Стамболийски, осъществено от фашистките партии, македонистите и ...царя. Започва така наречения бял терор.
Некоректен коментар Сряда, 16-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: продължавам:За да ликвидира бандитизма, проституцията (само в София проститутките, обслужващи окупационните войски са надхвърляли 12 000), венерическите болести, непознати у нас, докарани ни от Френския легион, Стамболийски открива така наречените трудови лагери или както сега се обобщават с името концентрационни... Стамболийски провежда и други полезни реформи, но те засилват съпротивата на различните партии и слоеве. Появяват се и фашистките партии.. Избухва Голямата железничарска стачка, с типични професионални и социални искания, нарушени от държавата. Стамболийски я обявява за комунистически акт и съюзявайки се с другите партии я потушава. По време на нея се е действало с типичните фашистки изстъпления срещу стачниците и техните семейства; убийства, побоища, трошене на кости, изгорени къщи, изхвърлени посред зима семейства от ведомствени жилища, изселени, осъдени и престояли в затворите като политически затворници най-обикновени железничари, борещи се за хляба си и правата си.
Некоректен коментар Сряда, 16-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: продължавам: Следва пълен погром и катастрофа за България, реализирана от Ньойския договор. Няма да се спирам на последиците от него, защото съм почти убедена, че тук няма голяма историческа манипулация...Недоволството расте главоломно с нарастването на икономическите и социалните проблеми... Правителството на Стамболийски е изправено да решава много проблеми, с пълната международна изолация, със запазването на войската и много, много проблеми. Един от основните въпроси, който е стоял пред земеделското правителство това е изхранването на изгоненото българско население от Мала Азия, Добруджа, Македония и Беломорска Тракия, Трансилвания. Освен българите от тези райони пристигат и много цигани (влашки, сръбски, български), както и дошлите арменци, словаци и словенци. Стамболийски провежда реформи, които му създават много врагове... Той отнема от земеделците земята им над 300 дка за равнинните терени и над 500 дка за планинските, одържавява ги и раздава по 30-40 дка на безимотните, за да се изхранват...
Некоректен коментар Сряда, 16-ти Февруари 2011 джон: дядо мъдьо (или може би тъшо), коментарът ти е типичен за същество едно стъпало по-долу от примат. да осъзнаеш, че целият ти живот е подчинен на мошеническа доктрина и упорито да го отричаш говори за отсъствие на какъвто и да е интелект. кофти е всичкото ти вегетиране под слънцето, сянката, поливането и (особено!) торенето от оная партия, която пишехте с главна буква да се вмести в такава кратичка сентенция, нали? затова не можеш да обидиш никого, защото сентенцията е вярна, а реакцията - първосигнална по ленински: това не е, защото не може да бъде! много е тъпо да разхождаш тяло, на което "мозъкът" се намира на позитано... бягай да ти кажат какво да ми отговориш!
Некоректен коментар Сряда, 16-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: продължавам: А в това време народа продължава да обеднява от задълженията си да издържа армията си, собствените си семейства, царското семейство, държанките, депутатите, черноборсаджиите, бандите, да възстановява стопанствата си и морала си, разграбени, поругани и унищожени напълно от наши и чужди грабители и окупатори... На война, като на война! Така България от Междусъюзническата война навлиза в период на непрекъсната Гражданска война, засилила се по време на Първата световна и продължила до.......няколко години след Втората световна война!?!?! Засилват се разслоението и недоволството, войнишките бунтове на фронта, дезертьорството, военните трибунали, женските гладни бунтове, пленничеството, болестите и глада и на фронта и в страната, политическите движения против войната, Войнишкото въстание...
Некоректен коментар Сряда, 16-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: ...продължавам: Великобалканският шовинизъм надделява и избухва Балканската война... Преждевременно..., благодарение на македонистите, които предизвикват кланетата на българите в Щип и Кочани. Във всеобщият патос за освобождение на поробените християни се включват и всички комунистически партии на Балкански държави. Особено активни са били българските комунисти. Разочарованието си Троцки, много ясно е изразил след срещите си с лидерите на левите, женските организации и евреите по този въпрос: "Тук нито комунистите, нито евреите, нито жените са истински!"( цитирам по памет). После..., Междусъюзническата... Румънците окупират Северна България и стигат чак до Враждебна и Слатина, където са спрени пак от Великите сили, да не маршируват по жълтите павета!
Некоректен коментар Сряда, 16-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: ...продължавам: Те внедряват свои ченгета, завербуват и много,основно български политици, които продължават да продават интересите ни..., та, чак досега...Въпросът с териториалните претенции на Балканските държави, нерешени с международните договори е обсъждан на конгрес на Международния комунистически интернационал. Излиза се с решение за създаване на Федерация на южните славяни, с цел ликвидация на проблема, както и засилване на комунистическото влияние на Балканите. С решаването на този проблем се натоварва самият Троцки. Известни са финансовите преводи на Комунистическия интернационал към Балканските комунистическите партии и към отделни лидери. Известни са и персоналните срещи на Троцки. Известно е и, че те са се надявали Световната пролетарска революция да започне от Балканите. Но..., нещата с революциите не винаги се развиват по план и мерак.
Некоректен коментар Сряда, 16-ти Февруари 2011 драги ми смехурко: От позицията на достолепната ми възраст съм длъжна да ти отговоря. Аз знам, че вашето поколение беше напълно лишено от познания за този особено кървав период от политическото и икономическо развитие на страната ни. Затова, не ти се сърдя за думите, с които ме определяш, както и на другите млади хора и прощавам, така както баба прощава на любимите си внуци. И така, България след Освобождението си се намира в период на великобългарски национализъм, политическа партизанщина придружена от силен македонски тероризъм , реализиран по не цивилизационен начин не само на територията на страната, на заграбените и ограбените от съседите ни наши територии, но и в международен план (ВМРО е обявена за най-опасната международна терористична организация, да.... тя е призната в международен план за българска, а не за македонска ). Така България още по това време влиза в международна изолация. Засилват се империалистическите и геополитически апетити на много държави.
Некоректен коментар Сряда, 16-ти Февруари 2011 filip: ДО СМЕХУРКО. Драги ми Смехурко, ако В. Дърева е извършила атентата в "св. Неделя" през 1925 г., то тогава кой по същото това време уби Гео Милев, Йосиф Хербст, Димо Хаджидимов, Петко Д. Петков и прочее? Кой? Костов? Б. Б.? Цв. Цв.? Ти ли, Смехурко, уби Гео Милев?Разбираш ли абсурдността на твоята аргументация - порочна манипулативна популистка чалга-смес от исторически времена? Никой не може да бъде съден за нещо, което не е извършил, като на всичкото отгоре и не е бил роден. То е като да съдиш Доган за Баташкото клане, както прави Сидеров. Ако ти харесва Сидеров - бъди Сидеров, ако ти харесва Б.Б. - бъди Б.Б. А Дърева чети - все ще научиш нещо.
Некоректен коментар Вторник, 15-ти Февруари 2011 Смехурко: До "Гражданките": Много се радвам,че гражданки на достопочтена възраст са добре с акъла си и не страдат от старческа деменция. Направо съм възхитен,че за една от тях В.Д. е "Любимата ми журналистка, тя е един достоен човек!" Защото аз съм доста по-млад и претендирам,че не страдам от горепосоченото заболяване, но не мога да нареча г-цата достоен човек! Въпрос на вкус и предпочитания. Да не забравя: СДС ли извършиха атентата на 16 април 1925 г. в църквата "Св.Неделя"? Сигурно Иван или Мартинчо са запалили фитила! Или пък сините отряди на Валяка грабеха мандрите и кошарите през 1941-44 г.? Доколкото си спомням, те начело с хубавото и младо тогава Наде само скачаха по площадите и викаха "Кой не скача е червен!" . Ще помоля тази гражданка, която не използва ника си - сигурно го е забравила,случва се, да отговори на въпроса ми за атентата и партизанското движение. Предварително благодаря за обстойния и неполитизиран отговор.
Некоректен коментар Вторник, 15-ти Февруари 2011 Смехурко: Брей, правоверни комунисти, щом закряка топ-жабата и веднага цялото блато се оглася от крякdне на десетки жаби! Ама вижте си апологета какво представлява - на тази снимка тя има пак някакъв по-човешки вид, иначе ако я видиш в тъмното, може да те обхванат доста неприятни асоциации! Освен това май че забравяте, че тази госпожица си мени предпочитанията и симпатиите като мартенско време - преди няколко месеци защитаваше настървено имотите на царя - Симеон Сакскобурготски ; сетне я обзе някаква смес от филсофски разсъждения+метафизика; после ходи при С.Петрова,представяйки се за баш-демократка от началото на Прехода,сетне като че ли защити Доган ; сега защитава РЗС !! Аз отдавна свикнах когато чета излиянията на госпожицата първо да гледам началото и края на писанието. Сетне,ако нещо ме заинтересува,което напоследък все по-рядко, се престрашавам да чета написаното от нея! Защото нейните творби са в някакъв червено-жълт-пембен вариант! Зависи на какъв цвят ще попаднеш!
Некоректен коментар Вторник, 15-ти Февруари 2011 до гражданката: Уважаема гражданко, благодаря на Бога, че с паметта сте си добре! Не съм забравила за престъпленията, направени в България дори в исторически план не само в съвременен (по образование не трябва да ги забравям). Уважаема госпожо, за разлика от вас моята информация за палежа на Партийния дом е лична, тъй като бях там и те не са изцяло покриващи се с изнесеното във филма. Има доста подвеждащи факти в желаната от авторите на филма насока.Мене нито СДС, нито БСП, нито ГЕРБ, нито пък някоя друга партия или формация могат да ме съдят за каквото и да е! Така, че нямам този проблем! Аз нямам нищо против за престъпленията направени от различните правителства по време на всички режими след 1878 година! За политическите престъпления няма давност! Колкото до любимата ми журналистка, тя е един достоен човек!
Некоректен коментар Вторник, 15-ти Февруари 2011 гражданка: Не се пише "2ГРАЖДАНКА" , а" втора гражданка" ! ? ! ? Възмутена другарко! Наистина на есен се броят пилците. Мен СДС нямя да ме съдят,защото в тази страна най-много за съд са КОМУНИСТИТЕ/които знам защо са бесепари, както циганите-роми !- и се срамуват за това. - но това е друга тема /. С моята памет нямам проблем,дори съм много ДОБРЕ! Вие имате проблем,другарко,защото сте сабравили изглежда за престъпленията на столетницата си. Наскоро дори ви припомниха с док. филм как сами си запалихте партийния дом и сами си унищожихте всички документи доказващи тези престъпления. Кой друг освен вас имаше интерес за това? Няма да стигне пространството за да описвам всичко което вършеше БКП. За това да пише др. ДЪРЕВА-любимата ви журналистка!
Некоректен коментар Вторник, 15-ти Февруари 2011 56789: Доста безумни коментари, ообено когато обвиняват Дърева в комунизъм или нещо друго. Лошото в това е, че тези хора не виждат как ги гази Валякът Борисов. Това е душевен онанизъм, едно садоусещане на чикиджиите, които изпитват вълнения само, когато някой ги гази. Жалко, че тези хора живеят в България, иначе нещата сигурно ще станат по-различни.
Некоректен коментар Вторник, 15-ти Февруари 2011 Другар: Българския народ е прокълнат, защото търпи такива зоофили като Дърева да му се подиграват и надсмиват в очите. Ако бяхме пратили в ада дори "няколко другари" съдбата ни щеше да е различна. Справка - дори и румънците са по добре от нас защото пуснаха крушум на Чаушеску. Господ не обича хората които нямат сила да раздадат справедливост приживе!
Некоректен коментар Вторник, 15-ти Февруари 2011 Ангел: Естествено от другарката Дърева не може да се очаква друго!
Некоректен коментар Вторник, 15-ти Февруари 2011 Дядо Мъдю: Безсилието предизвиква коментари от типа на "щом комунистите скачат срещу него - значи добро". Ако има нещо по-показателно от тези разсъждения на примати, здраве му кажи. Има и нещо успокоително: приказката за кервана и лаещите кучета. А да лаеш срещу луната има голям самозадоволяващ (онанистичен) ефект. Оставаш си с едно чуство на облекчение и "изпълнен дълг".
Некоректен коментар Вторник, 15-ти Февруари 2011 джон: щом се появи материалче от онова нещо - всичката форумна полиция от позитано скача като един (матросов на амбразурата) да ни обяснява колко е умна и колко е права! тъпо, дърева, тъпо, позитанци! не забравяйте най-точния критерий за стойността на едно нещо: ЩОМ КОМУНИСТИТЕ СКАЧАТ СРЕЩУ НЕГО - ЗНАЧИ Е ДОБРО!
Некоректен коментар Вторник, 15-ти Февруари 2011 ioan: Травеститът Дърева е чист болшевик и БСП/б/ хвърля всички сили за сваляне на правителството защото корпоративните интереси на олигарсите от БСП/б/ са застрашени. А другите наивници подкрепят защото вярват, че ще им подхвърлят трохички.Когато се смени поколението на "наследниците" може би ще има някаква форма на европейска социалдемокрация.
Некоректен коментар Вторник, 15-ти Февруари 2011 BeSePar: Привет,Велислава! Както винаги си безпощадно точна.Извини ме,но има и шесто.Именно него има в предвид Премиера с петолъчка на челото,когато казва,че взривът е професионален и благодари дори на извършителите. Това си е единственния начин да се направи обиск на редакция,без да се иска разрешение от прокурор.Гърмиш и отиваш да "събираш вещественни доказателства"Дано да е дело само на МВР,а не съвместна акция между Митко бомбата и Велински. Я анализирай случката и от този ъгъл.. С уважение1
Некоректен коментар Понеделник, 14-ти Февруари 2011 andrei: Г-жа Дърева хич не ми е приятна. Още по-неприятна ми е когато защитава отминалото управление на "тройната коалиция". Ама,не разбирам и ГЕРБ-еровите клакьори по-долу. Които обиждат,псуват, издигат болшевистки лозунги.Но никой от тях не казва поне факт,който е отрицание на нейните.Наясно са с кирливите ризи на любимците си и се опитват с крясъци да заглушат наранената си вяра.А Бойко просто е продължение на Сергей,само че в нова опаковка.Продължава неговата политика в интерес на олигарси,монополи,чиновничество и банки.И на геноцид спрямо обикновенния народ.Нали за това ДС му осигури 8 год. медиен комфорт,след назначаването му от Бриго Аспарухов за гл. секретар на МВР.
Некоректен коментар Понеделник, 14-ти Февруари 2011 Смехурко: Г-жо Дърева, при някои хора старческата деменция идва много късно, при други хора - много по-рано. Първите признаци на тази болест при пишещите братя са, че този,който е написал нещо, започва да вярва, че само той е прав, а другите са невежи. И започва да им обяснява нещо и да ги поучава, без другите да го искат. Вие на 2 седмици продължавате да поучавате читателите, а те Ви обясняват,че трябва да се прегледате.
Некоректен коментар Понеделник, 14-ти Февруари 2011 123445: Тъпо, Дърева.Тъпо...
Некоректен коментар Понеделник, 14-ти Февруари 2011 2гражданка: Уважаема гражданко, Дърева е спец по статиите, не само когато "идват избори"! Кой ще бъде на власт нито Дърева знае, нито ние, нито вие!?! Ще се преброим на есен! Този израз, който вие цитирате е израз на СДС от времето, когато и на тях вярвахме! Опреснете си паметта, ако я имате!?!? Освен това от СДС могат и да ви съдят за авторски права! Колкото до "предизборната пропаганда" на Дърева и други, какво ви притеснява вие нали си имате акъл...., ще си гласувате за когото си искате...., имате право на свободен избор!?!?
Некоректен коментар Понеделник, 14-ти Февруари 2011 Nikee: Тъпо, Дърева.
Некоректен коментар Понеделник, 14-ти Февруари 2011 гражданка: Другарката Дърева е спец по тенденционните статии. Което се котира за него пише! Нали идват избори? ! Нали пак те трябва да са на власт? Много си ни ясна, другарко. Нищо ново на. хоризонта- типично по комунистически . Който не е с вас е против вас, нали? Изтъркана плоча-прочетен вестник. Време е да напишите една статия за престъпленията ви по време на управлението на вашата партия и тогава ще правим съпоставката, кой е по-грешен: вие, или тези които не са с вас. ТОВА НАПИШЕТЕ! Стига предизборна пропаганда!
Некоректен коментар Понеделник, 14-ти Февруари 2011 Увяхнал гербер: Политически еквивалент от 400 грама. Мисля че Дърева бърка. Тези 400 грама се равняват на 400 килограма. Които ще пометат Цв. Цв., ББ, Цецки и Фидоски, а сигурно и ГЕРБер-овата градина нацяло.
Некоректен коментар Понеделник, 14-ти Февруари 2011 Разочарован: Глупава и тенденциозна статия, на иначе интелигентен, но доктринерски ограничен човек!
Некоректен коментар Понеделник, 14-ти Февруари 2011 Бай Марко: Викторчо не ти хареса истината ? Можеш ли да ми кажеш кое от горе написаното не е истина? Или не ти харесва, че написаното е точно в десетката на проблемите.А до това колко ти е интелекта си вадя заключение от употребените думи "Пачавра смотана".
Некоректен коментар Понеделник, 14-ти Февруари 2011 Георги Петров: Ако ГЕРБ бутат държавата 20 години назад по отношение на правораздаването - аз съм за. Тогава си имаше и смъртно наказание за боклуците, тогава не можеше както сега един философ да вземе 1.5 милиона хонорар по хидропроект и съда да каже, че всичко е О.К. Тогава мангасарите не крадяха безнаказано откъдето и каквото им падне, причинявайки хилядократно по-големи щети от стойността на метала. Тогава не се пускаха на свобода всички заловени. Тогава гледаха като писани яйца боклуците-наркомани и така оставаха и пари за пенсии. Икономически и политически искам да сме сега, за да има свобода на стопанската инициатива, но в правораздаването искам да съм в тоталитарна България. И сигурен съм и Дърева си е била добре тогава.
Некоректен коментар Понеделник, 14-ти Февруари 2011 кръстеж: браво,за съжаление това е самата истина.
Некоректен коментар Понеделник, 14-ти Февруари 2011 Виктор: А политическия еквивалент на милион и половина хонорар на хидрофилософа? Как пък веднъж не написа нищо за Доган? Пачавра смотана

Няма коментари:

Публикуване на коментар